XS
SM
MD
LG

Karačić objavio spsiak juniora

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine će se okupiti u četvrtak, 2. novembra u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će se pripremati za turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnici  u grupi 11 biće Francuska, Gruzija i Andora, a turnir će biti održan u Etno selu Stanišići i Ugljeviku od 8. do 14. novembra ove godine.

Selektor Toni Karačić u kvalifikacijama računa na sljedećih 20 igrača:

Adnan Kanurić , Jusuf Gazibegović , Amar Beširević  , Jasmin Čeliković ( , Rijad Sadiku , Vladan Danilović , Ševkija Resić , Edis Smajić , Nedim Hadžić , Nikola Kosanić , Benjamin Hadžić , Elvin Kovač , Amar Beganović , Alen Mustafić , Stefan Kovač , Anel Šabanadžović , Amar Ćatić , Demirel Veladžić , Halid Šabanović , Amir Velić (Željezničar).

Karačić smatra da su pred bh timom teške utakmice:

„Očekuju nas pripreme za turnir na kojem ćemo imati zahtjevne protivnike. Francuska i Gruzija su veoma kvalitetne ekipe. U Zenici ćemo odraditi pet treninga, a u Etno selu Stanišići još dva do prve utakmice sa Gruzijom. Iskoristićemo ovaj period da igrače što bolje upoznamo sa tim protivnikom. Prema onome što smo vidjeli radi se o ozbiljnoj i jakoj ekipi. Moramo se što bolje spremiti jer prva utakmica je veoma važna i može odrediti dalji tok kvalifikacija. Daćemo sve od sebe da ostvarimo plasman u Elitni krug.“

Reprezentativci će se spremati u Zenici do 6. novembra kada polaze u Etno selo Stanišići gdje će biti smještene selekcije učesnice turnira.

Raspored utakmica kvalifikacione grupe 11:

08.11.2017. 13:00

Francuska-Andora (Ugljevik)

Bosna i Hercegovina-Gruzija (Etno selo Stanišići)

11.11.2017. 13:00

Francuska-Bosna i Hercegovina (Etno selo Stanišići)

Gruzija-Andora (Ugljevik)

14.11.2017. 13:00

Gruzija-Francuska (Etno selo Stanišići)

Andora-Bosna i Hercegovina (Ugljevik)

Juniori BiH