XS
SM
MD
LG

EL: Barsa bolja od CSKA, pobjede Valensije i Panatinaikosa

Večeras su odigrana tri susreta u Evroligi. Panatinaikos je bio bolji od Efesa, Valensija od Unikahe, dok je u derbiju večeri, Barselona savladala CSKA.

Košarkaši Barselone došli su do druge uzastopne pobjede u Evroligi. Oni su na domaćem terenu savladali CSKA, rezultatom 85-72. Katalonci su bolje ušli u susret i nakon provg perioda, imali su osam poena prednosti. Iako su u drugom periodu imali i dvocifrenu prednost, CSKA se vratio do poluvremena i prišao je na -5. U nastavku do izražaja je došla sjajna odbrana Barselone. Iako u većini sezone ta odbrana i nije bila dobra, u drugom poluvremenu večerašnjeg susreta, ta odbrana je bila sjajna. Barsa je većim dijelom drugog poluvremena imala dvocifrenu prednost i na kraju su rutinski došli do pobjede. Barsu je do pobjede predvodio Moerman sa 13 poena dok je Ertel imao 12 poena i osam asistencija. De Kolo je predvodio goste sa 23 poena i šest skokova.

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Efes na svom terenu, rezultatom 90-79. Od samoga starta, domaći su nametnuli svoj rtiam i nakon prvog perioda imali su +11. U drugom periodu održavali su prednost i uspjeli su da je i uvećaju. Na odmor se otšli sa 14 poena prednosti za Panatinaikos. U nastavku smo vidjeli jednu efikasnu utakmicu. Gosti su pokušavali da se vrate ali nisu uspjeli da odbrane mnogo toga pa povratak nije bio moguć. Pao je na kraju mirno priveo meč kraju i došao do nove pobjede. Kalates je predvodio Pao do pobjede sa 17 poena i devet asistencija, dok je Adams sa 20 poena predvio Efes.

U susretu dva španska tima, Valensija je savladala Unikahu u gostima, rezultatom 85-83. Prvi period pokazao je da nas čeka neizvjestan susret jer je nakon prvih deset minuta bilo 19-19. U drugom periodu, Unikaha je zaigrala bolje i na krilima Nemanje Nedovića došla je do vodstva 48-39 na poluvremenu. Valensija se nije predavala i u nastavku je zaigrala bolje. U trećem periodu proradio je šut Valensije i uspjeli su da priđu Unikahi na -4, pred odlučujućih deset minuta. U poslednjem periodu, Valensija je odigrala sjajno u odbrani i na kraju su uspjeli doći do preokreta. Junak je bio Grin, koji je i pored lošeg šuta iz igre, pogodio dva bacanja u samoj završnici i tako je donio pobjedu svom timu. Valensiju je do pobjede predvodio Martinez sa 17 poena, dok je Nedović bio najbolji u Unikahi sa 23 poena.

Foto: Evroliga