XS
SM
MD
LG

Nova srpska rukometna bruka

 

 Nakon novog neuspjeha srpskog tima došlo je do ozbiljne svađe, koja umalo nije prerasla u fizički obračun. Prema navodima Kurira , Cvetković i Škrbić su počeli verbalno da se prepucavaju u holu hotela u Splitu gdje odsjeda reprezentacija Srbije, a zatim su rukometaši spriječili teži fizički obračun.  

Podsjetimo, legendarni rukometaš Srbije i potpredsjednik RSS Dragan Škbić nije krio nezadovoljstvo zbog igre reprezentacije protiv Hrvatske. Škrbić je bio oštar nakon katastrofalnog poraza srpskog tima.  On je istakao da za loš rezultat nije kriva atmosfera na tribinama nego loša postavka igre, da imamo bolje igrače od Hrvata, ali da za razliku od Srbije oni daju 150% za dres koji nose.

Srbija i pored dva poraza na startu šampionata ima šanse da se plasira u narednu fazu takmičenja, ako u utorak zabilježi pobjedu protiv Islanda sa četiri ili više golova prednosti.

Potpredsjednik UO RSS, Dragana Škrbić i selektor Jovica Cvetković dan kasnije su saopštili da je bilo "povišenih tonova", ali ne i fizičkog sukoba. Dragan Škrbić je priznao da je došlo do razgovora poslije utakmice sa Švedskom u holu hotela.

 "Razgovor je tekao u povišenom tonu sa moje i strane selektora Cvetkovića kao posljedica tenzije zbog svega što se događa na Evropskom prvenstvu. Taj verbalni sukob, međutim, ni u jednom trenutku nije prešao granice i nije bilo mogućnosti da pređe u neki fizički obračun. Jutros smo sjedili više od sat vremena i razgovarali o svemu. Kao što poslovica kaže, jutro je pametnije od večeri. Razmijenili smo mišljenja i ono što smo imali da kažemo, rekli smo uz kafu i jedan normalan razgovor. Ne bi trebalo da se stvara problem tamo gdje ne postoji. Ako ih i ima, riješit ćemo ih u okviru naše organizacije."  

Jovica Cvetković smatra da nema nikakvog skandala.

 "Ne vidim uopšte u našem razgovoru nešto što bi na taj način bilo interesantno medijima. Ne možemo uvek da pričamo tiho. Neki naš glasan razgovor se po neki put prokomentariše onako kako ne bi trebalo. Sve je u redu što se Škrbe i mene tiče. Razgovarali smo otvoreno o problemima koje imamo. Ne bi trebalo to dizati na nivo skandala. Što se to traži u ovom trenutku? Ovdje smo da bi zajedno napravili rezultat i pokušali da se domognemo drugog kruga. Iznenađen sam što se tako nešto našlo u medijima", rekao je Cvetković.
 

FOTO:EPA