XS
SM
MD
LG

Zvezda, akademija, monografija…

Međunarodnim kadetskim turnirom “Naših 90” koji će se održati ovog vikenda počinje niz svečanosti kojima će biti obilježen veliki jubilej Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, 90 godina postojanja i trajanja.

Tim povodom u klupskom pres centru održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili predsednik Organizacionog odbora za proslavu 90. rođendana Stojan Janjetović i partner u cijeloj priči Milan Čabrić iz Novog Sada, zajedno sa sekretarom kluba Veljkom Janjetovićem.

-Očekuje nas izuzetno bogat program povodom klupskog velikog jubileja, potrudili smo se da sve to bude na jednom visokom nivou, pravi spektakl tokom cijele godine i mislim da se nalazimo na pravom putu. Hvala gospodinu Milanu Čabriću koji će nam pomoći da svu ovu priču izguramo kako valja i dolikuje jubileju Rudar Prijedora – rekao je Stojan Janjetović, nekadašnji igrač “rudara”.

Milan Čabrić je novinare i javnost upoznao s planom i programom manifestacija u sklopu proslave jubileja:

-Hvala domaćinima koji su imali povjerenje i smjelost da jedan ovako delikatan posao oko jubileja povjere meni i uđu u partnerstvo, da zajedno organizujemo 90. rođendan kluba. Ovo je čast za sve nas koji se bavimo fudbalom, da učestvujemo u ovom nimalo lakom i zahtjevnom projektu. Malo šta u ovom gradu, pored rudnika, postoji 90 godina. Istorija Rudar Prijedora nije nimalo naivna i sam zadatak koji smo dobili jako je delikatan. Za kratko vrijeme, uz veliku pomoć naših domaćina, uradili smo dosta toga i spremni smo za prvu manifestaciju kadetski turnir.

Potom je Čabrić naveo i ono šta očekuje sve ljubitelje fudbala i navijače kluba do kraja kalendarske 2018. jubilarne godine:

-Cijeneći da je 2018. godina jubilarna odlučili smo da se tokom cijele godine osjeća karakter jubileja, a ne da to bude obilježeno jednom manifestacijom. Kao što je poznato rođendan Rudar Prijedora je 23. maja i tada ćemo i krenuti sa zvaničnim obilježavanjem. Sledeća manifestacija je već u srijedu kada će biti otkrivene dvije spomen ploče u mjestu Ljubiji gde je klub i osnovan 1928. godine, a druga na platou ispred Gradskog stadiona. Svečanost počinje u 12 časova, a tom prilikom, simbolike radi, biće služena i rođendanska torta od 90 kilograma, koliko i klub ima godina.

Potom je nekadašnji šef marketing sluzbe novosadske Vojvodine govorio i o završnim aktivnostima.

-Biće održana i tematska izložba fotografija u muzeju, a u septembru u Prijedoru treba da gostuje FK Crvena zvezda. Čekamo još potvrdu zvaničnog dolaska, a postoji i namjera da Beograđani odrade mini-pripreme ovdje, u reprezentativnoj pauzi. Takođe, biće zastupljeni i veterani, Prijedor će biti domaćin jakog turnira na koji su pozvani Partizan, Hajduk iz Splita, zagrebački Dinamo i Olimpija iz Ljubljane i tu je određena simbolika. Svečana akademija je u oktobru u pozorištu, a organizovaćemo i jednu manifestaciju dječijeg karaktera, turnir za školice i najmlađe, koji su budućnost kluba. Sve to ćemo završiti manifestacijom zeleno-crno veče krajem godine kada će biti promovisan i klupski kalendar, te monografija kluba. Na kraju bih pomenuo i zahvalio se, Stojanu Janjetoviću na velikoj angažovanosti i nemjerljivom doprinosu, kako i ljudi iz Organizacionog odbora. Takođe, hvala na podršci i gradonačelniku Milenku Đakoviću, te direktorima dva rudnika, Mladenu Jelači i Stanku Vujkoviću koji su sve ovo shvatili ozbiljno i dali veliki doprinos i značajnu podršku – na kraju je rekao Milan Čabrić, čovjek od poverenja Prijedorčana.

Na kraju treba dodati i da će se finale 25. Kupa Republike Srpske Krupa – Radnik odigrati na Gradskom stadionu u Prijedoru u četvrtak, 24. maja (17.30 časova) takođe u sklopu jubileja Rudar Prijedora.

Sutra polufinala

Na međunarodnom kadetskom turniru “Naših 90” pored domaćina Rudar Prijedora učestvovaće još italijanska Triestina, novosadska Vojvodina i Alfa Modriča. Obezbjeđeni su vrijedni pehari i medalje koje će deliti poznati trener i nekadašnji igrač Rudar Prijedora Dragoljub Bekvalac.

Polufinalne utakmice su na programu u subotu, 19. maja, sastaju se: Rudar Prijedor – Triestina (16 časova) i Vojvodina – Alfa Modriča (18 časova). Svečano otvaranje je zakazano za 15.30 časova. U nedelju, 20. maja utakmica za treće mjesto je u 10 časova, a finale tačno u podne. Svečano zatvaranje je u 13.35 časova.

prijedor24h

 

Stojan Janjetovic, Milan Cabric i Veljko Janjetovic


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36