XS
SM
MD
LG

Gradina napravila čudo

Gradna napravila čudo,Gradina je napravila nemoguće!  Da dobro ste pročitali  Gradina je napravila čudo i obezbjedila opstanak u Premijer ženskoj ligi BiH.

Duel u Živinicama bio je odlučujući koja ekipa će ove sezone napustiti takmičenje, a to je Fortuna koju je Gradina porazila sa čak 0:5. Strijelci za Gradinu bile su: Samina Hodžić 2x, Dejana Ćosić 2x i Milica Jović.

Tako će Srebrenik i naredne godine imati premjerligaša, dok će Fortuna morati da potraži novu priliku da se vrati u društvo najbolji.

Ali krenimo redom kako je do čuda zapravo došlo. Naime prije početka plej auta stanje na tabeli je bilo ovako, Fortuna je imala (19) bodova, Banja Luka je imala (15), Gradina Srebrenik (14) i Sloga Petrovo (0).

U prvom kolu Banja Luka je ostvarila pobjedu nad Gradinom, a Fortuna nad Petrovom, tako da je stanje na tabeli bilo Fortuna (22), Banja Luka (18), Gradina (14) i Sloga (0)

U drugom kolu u derbiju Fortuna je izgubila od Banja Luke, a Gradina je pobjedila Slogu. Stanje je bilo ovako: Fortuna (22), Banja Luka (21), Gradina (17) i Sloga (0).

Treće kolo bilo je ocekivano za Banja Luku koja je savladala Petrovo sa 7:0, a Gradina i Fortuna igrali su 1:1. Tabela poslije tri kola je ovako izgledala: Banja Luka (24), Fortuna (23), Gradina (18) i Sloga (0).

Kada su ostala tri kola do kraja, Banja Luka je osigurala opstanak, a samo je bilo pitanje koja će ekipa ispasti da li Fortuna ili Gradina. Fortuni je bila potrebna jedna pobjeda da osigura opstanak i sve su imali u svojim rukama, dok je Srebrenicakama trebalo čudo.

Kada su svi očekivali da će Sloga izgubiti od Fortune, dogodio se šok, jer je Petrovo ostvarilo prvu i istorijsku pobjedu, a Banja Luka je deklasirala Gradinu sa 2:6.

Na dva kola do kraja tabela: Banja Luka (27), Fortuna (23), Gradina (18) i Sloga (3).

U petom kolu lige za opstanak Gradina je pobjedila Slogu sa 9:0, dok je Banja Luka bila bolja od Fortune sa 5:1.

Tako da je zadnje kolo odlučivalo ko će opstat u društvu najbolji, Gradina je uspijela i pokazala da samo srce, rad i trud može sve da učini, a u ostvarenju cilja im je puno pomogla i Selma Omerović koja ih je preuzela kada je bilo najgustije.

ŽFK Fortuna Živinice - ŽOFK Gradina Srebrenik 0:5 (0:4)

Stadion: Živinice Gledalaca: 100 Glavni sudija: Mujić Elvis (Banovići) Žuti kartoni: Fortuna (Butković, Durić, Mujić), Gradina (Džanić, Sećić, Hodžič).

Fortuna: Omerović (od 46. Hodžić), Kurtić, Hasić, Zolotić, Mujanović, Iljkić, Butković, Durić, Mujić, Milkunić i Oštraković.

Gradina: Fačić, Ćosić (od 71. Pirganica), Sećić, Buljubašić, Jović, Memić (od 71. Bajrić); Hodžić, Aljić, Džanić (od 71. Stokić), Hamzić i Mešanović.

Slavlje igračica Fortune


Sloga 0 : 4 Banja Luka
Fortuna 0 : 5 Gradina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Banja Luka 20 10 3 7 33
2 Gradina 20 7 3 10 24
3 Fortuna 20 7 2 11 23
4 Sloga 20 1 0 19 3