XS
SM
MD
LG

Nikola Eskić debitovao za BiH: Nadam se novim pozivima

Mladi fudbaler Napretka iz Kruševca, Nikola Eskić, debitovao je u ponedeljak za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine u duelu protiv Albanije.

Eskić je u igru ušao u drugom poluvremenu, a u razgovoru za naš portal ističe da je zadovoljan debijem, te da se nada da će i u budućnosti dobijati pozive iz nacionalne selekcije.

- Uslovi za rad u reprezentaciji su odlični. Atmosfera je na vrhunskom nivou, svi igrači su prije svega veliki drugari van terena, a onda i izuzetni saigrači na terenu. Odlično sam se uklopio. Zadovoljan sam svojim izdanjem u debitantskoj utakmici. Imao sam priliku da možda postignem i pogodak, bio bi to onda potpun debi, ali šta je tu je. I ovako je zadovoljavajuće. Nadam se, naravno, da ću i u narednom periodu dobijati pozive, ja sam uvijek optimističan. Daću sve od sebe da svojim igrama u klubu to i zaradim, rekao je za naš portal Nikola Eskić, novopečeni U21 reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina je u ovom okupljanju odigrala samo prijateljski meč sa Albanijom u Elbasanu, a izabranici Vinka Marinovića su slavili pobjedu 2:0.