XS
SM
MD
LG

Veterani Gubera odigrali prijateljsku utakmicu sa Vlaseničanima

Veterani Gubera bili su gosti veterana Vlasenice. Prva prijateljska utakmicu ove dvije ekipe završena je pobjedom Srebreničana.

Veterani iz Srebrenice, koji su, na inicijativu predsjednika Gubera Adisa Cibralića, sa treninzima počeli prije dva mjeseca, ističu da im je cilj da uspstave saradnju sa što više klubova u okruženju.

„Ovo je prva utakmica koju smo odigrali sa Vlaseničanima, a nadamo se da će ih u budućnosti biti još. S obzirom da smo u Vlasenicu došli sa devet igrača, domaćini su nam „pozajmili“ svoja dva fudbalera, tako da uprkos tome što smo ubilježili pobjedu od 2:6, možemo reći da su snage bile izjednačene. Po dva pogotka za naš tim postigli su Cibralić i S.Alić, a Hasanović i H.Alić su se po jednom upisali u strijelce, dok je za domaću ekipu dvostruki strijelac bio Kovačević.  Ni kiša nas nije uspjela spriječiti da se družimo i vjerujem da ćemo sa vlaseničkim veteranima odsada praviti lijepu sportsku priču. Inače, cilj vetreana Gubera je da treniramo i igramo, kako bismo čuvali sjećanje na sve ranije fudbalere i tradiciju kluba koga svi volimo. U narednom periodu planiramo još neke prijateljske utakmice sa timovima iz regije, pa čak i iz obližnjih prekodrinskih klubova, jer želimo da i veteransku sekciju Gubera afirmišemo kao dobru i pozitivnu  priču u Srebrenici“, kazao je Cibralić.

U veteranskoj ekipi Gubera igrali su:  Sead Alić, Adis Cibralić, Ratko Bibić, Haris Alić, Armin Hasanović, Emir Jašarević, Faruk Hasanović, Mirzet Avdić i Milisav Marjanović.