XS
SM
MD
LG

Kalinić oteran iz tabora Kockastih

Dva dana nakon velike pobede protiv Nigerije 2:0 u 1. kolu grupe D Svetskog prvenstva, atmosferu u hrvatskoj reprezentaciji narušio je Nikola Kalinić.

Kako pišu SN, Dalić je tokom susreta s Nigerijom želio Mandžukića zameniti Kalinićem, ali mu je ovaj rekao da ne može igrati jer ga bole leđa. Umesto njega u igru je u 86. minuti ušao nezagrijani Pjaca. Kalinić je navodno nezadovoljan statusom u reprezentaciji, klupa mu nije sela baš najbolje i, prema informacijama iz Rusije, odbio je ući u igru.

“Sve ćete znati sutra”, rekao je Dalić kad su ga u nedjelju pitali je li istina da je Kalinić odbio ući u igru.

Službene potvrde još nema, ali je selektor   Kalinića u ponedjeljak poslao kući i Hrvatska nastavlja SP s 22 igrača. Kalinića u nedjelju nije bilo na treningu, zajedno s Vrsaljkom i Kramarićem. Doktor reprezentacije Boris Nemec rekao je da su Vrsaljko i Kramarić dobili udarce, a da Kalinić ima problema s leđima, ali da niko nije ozbiljnije povređen.

“Nema potrebe za nekim posebnim pretragama. Znamo uzrok”, rekao je Nemec.

Kalinić je navodno i na prijateljskoj utakmici s Brazilom iz istog razloga odbio ući u igru. Dalić je sve mirno prihvatao, ali je očito izgubio strpljenje.

“Ekipu čine 23 igrača i svako za nju mora živeti. U protivnom nema atmosfere. Ćorluka je nama bitan, a on je bez reči prigovora prihvatio da bude zamena”, rekao je Dalić na nedjeljnoj press-konferenciji.


Island 1 : 2 Hrvatska
Nigerija 1 : 2 Argentina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hrvatska 3 3 0 0 9
2 Argentina 3 1 1 1 4
3 Nigerija 3 1 0 2 3
4 Island 3 0 1 2 1