XS
SM
MD
LG

Bara će da zasija

stadion Sokolac

Opština Sokolac uveliko počinje da se priprema za Međuopštinske omladinske sportske igre „Sokolac 2019“. Prvi radovi počeli su još u junu mjesecu na rekonstrukciji gradskog stadiona „Bara“.

Ono što je do sada urađeno za svaku je pohvalu. Uklonjena je stara dotrajala ograda, a u toku je postavljanje nove panelne ograde u dužini od 380 metara. Ono što će posebno da obraduje sportiste Sokoca, kao i ljude rekretivce u toku je i postavljanje rasvjete oko stadiona „Bara“, kao i obnova, reparacija atletske tartan staze. U toku je i renoviranje prostorija takozvane Klubane u sklopu koga će biti zamjenjen dio stolarije, osposobljena kuhinja, renovirane svlačionice i sobe za smještaj sportista.

Za nekoliko dana biće izvršena i sanacija klupa za rezervne igrače na glavnom i pomoćnom stadionu. Sportsko rekreativni centar „Bara“ polako poprima novi izgled, a da bi ga očuvali i učinili čistijim i urednijim nabavljene su i kante za otpatke, čije postavljanje će uslijediti nakon završetka svih radova.

renoviranje stadiona Bara Sokolac

Dosadašnji radovi idu svojim tokom, a ono što je planirano i što će biti ostvareno do početka MOSI „Sokolac 2019“ je i proširenje, natkrivanje i postavljanje stolica na tribinama glavnog stadiona, kao i izgradnja parking prostora u blizini SRC „Bara“.

stadion Bara Sokolac

Jedan dio sredstava obezbijedio je OFK „Glasinac 2011“ kroz projekat “100 godina fudbala u Sokocu” a koji se realizuje u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), kojeg finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Sredstva u iznosu od 70.000 konvertiblinih marka za reparaciju i sanaciju atletske tartan staze obezbijedili su Atletski klub „Glasinac“ i Opština Sokolac.

Sokolac spremno i na vrijeme kreće u organizaciju jedne od najvećih sportskih manifestacija na prostorima zemalja bivše Jugoslavije. Nadamo se da ćemo opravdati epitet dobrih domaćina i grada sporta.

Tekst i foto:Opština Sokolac