XS
SM
MD
LG

Derventske odbojkašice startovale sa pripremama za novu sezonu

Odbojkaški klub Derventa započeo ja sa pripremama za novu prvoligašku sezonu, a od ove sezone djevojke će imati i kondicionog trenera Aleksadra Jeličića.

 

 

Upravo je Jeličić imao samo riječi hvale na rad Uprave, kao i profesionalnosti i angažovanje oko svih detalja.

“Djevojke koje su u ekipi hoće da rade i da napreduju, što me izuzetno raduje. Maksimalno ću se potruditi kako bi se što bolje pripremile za predstojeću sezonu. Sve je ovo novo svima njima i potrebno je vrijeme adaptacije i rada, da bi se na kraju proizveo dobar rezultat koji sigurno neće izostati uz ovoliku posvećenosti svih u klubu“, jasan je Jeličić.

Iz kluba su istakli, da će kondicione pripreme trajati tri sedmice, nakon čega ulaze u dvoranu i prelaze na rad sa loptama.

“U odnosu na prošlu sezonu tim je podmlađen i vraćeno je nekoliko djevojaka koje su bile prestale trenirati. Radu sa prvim timom priključene su i talentovane juniorke, koje će kvalitetnim radom i angažmanom nastojati izboriti mjesto u prvoj ekipi. Još je otvorena mogućnost angažovanja nekih igračica, ali se čeka rasplet i situacija u drugim klubovima i konačno određenje“, rekao je predsjednik derventskog prvoligaša Dražen Popović.

U redove Dervente nakon dvije godine vratila se Maja Živković, a kao glavni razlog povratka navela je promjene u klubu, tačnije dolazak nove Uprave.

“Novi ljudi imaju odlične ideje i nadam se da ćemo sve uspjeti realizovati. U planu su kvalitetniji treninzi, bolja organizacija i zdravija atmosfera sto je Derventi falilo. Imale prvi trening i sastanak sa Upravnim odborom koji nam je poželio uspješnu sezonu. Odmah mi se svidio profesionalan rad kondicionog trenera Aleksandra, koji je posvećen poslu i koji se trudi da nam ispravi sve nepravilnosti koje imamo. Jedino što očekujem, jesu kvalitetni treninzi i zdrava atmosfera, a vjerujem da će uz to doći i rezultati“, istakla je Živkovićeva.

Pored nje, Derventa će biti jača i za Veronu Mikić iz Doboja, koja je prethodnu sezonu igrala za ŽOK Gračanica. Mikićeva ističe, da velike zasluge za kontakt sa Derventom ima njena saigračica iz Gračanice Maja Živković.

„Odluku da narednu sezonu provedem u Derventi, donijela sam bez puno razmišljanja, jer mi se odmah dopao plan rada, odnosa i treniranja, koji mi je u razgovoru predstavio predsjednik kluba. Moji prvi utisci su stvarno pozitivni, odmah sam uspostavila dobar odnos sa igracičima i trenerima“, istakla je Mikićeva.

Dodajući, da od kluba očekuje korektan odnos i marljivosti u radu tokom predstojeće sezone, a da će rezultati doći sami.

U novu sezonu Derventa ulazi bez kapitena Vedrane Tadić, Sanje Marić, Zorane Makivić i Nikoline Tutnjević, kao i bez Sare Vučković, koja je imala značajnu ulogu prethodne sezone kada je pojačala ekipu u borbi za opstank u Prvoj ligi RS.

Ekipu će ove sezone sa klupe predvoditi Nebojša Gavrilović, koji je naslijedio Vladu Kovačevića.


18 .kolo Prva liga RS
Ljubinje Bankom 2 : 3 Crvena zvijezda
Slavija 2 : 3 Hercegovac
Maglić 3 : 1 Inova
Derventa 3 : 0 Glasinac
Radnik 3 : 0 Gradiška
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Maglić 18 17 1 48
2 Inova 18 16 2 48
3 Crvena zvijezda 18 12 6 32
4 Glasinac 18 9 9 26
5 Radnik 18 7 11 24
6 Slavija 18 7 11 24
7 Hercegovac 18 8 10 22
8 Derventa 18 6 12 19
9 Ljubinje Bankom 18 5 13 17
10 Gradiška 18 3 15 10