XS
SM
MD
LG

Drini slatka Tuzla

У петак 31.08.2018.године, утакмицом ФК Тузла Сити : ФК Дрина , почело је такмичење у омладинској и кадетској лиги Сјевер Б. Дринине наде су биле резултатски успјешније , али су и једни и други показали раскошан таленат и ово сунчано поподне у предграђу Тузле претворили у празник фудбала. Код кадета су били успјешнији млади ФК Дрине и побиједили су са 2:0.

Пулени тренера Срђана Ешпека су надиграли противника у свим сегментима игре и само је срећа спасила домаћине од убједљивијег пораза. Утакмица је обиловала лијепим акцијама и свиме оним због чега се фудбал воли. У јуниорској конкуренцији је била утакмица каква се само пожељети може. То је била утакмица која је за седам копаља превазишла утакмице јуниорске категорије. Борбена , брза и снажна.Смјењивале су се лијепе и атрактивне акције и са једне и са друге стране. За добру утакмицу су потребне двије добре екипе , а данас су то биле наде ФК Дрине и ФК Тузла сити. Домаћини су силовито нападали , али су прву праву шансу имали играчи Дрине када је послије лијепог продора Владана Јездића по десној страни и још бољег центаршута , Немања Смиљанић са два метра ударцем главом погодио домаћег голмана. У 35 минуту погодак за домаћине.

Послије корнера и велике гужве домаћини су погодили за 1:0. Борба се наставила и у другом полувремену само што су сад Дринине наде притискале домаћу одбрану која се панично бранила. У 75 минуту Максимовић послије соло продора постиже лијеп погодак за изједначење и велику радост Дрининих играча који не посустају него још јаче јуришају на гол противника.

У 82 минуту Јездић после дивног паса Амела Мујкића постиже гол за водство. Имала је Дрина још двије стопостотне шансе да да и трећи гол , али није успјела у томе и зато их стиже казна у 88 минуту када после фаула на средини терена и центаршута лопта вара голмана Дрине и улази у мрежу. Коначан резултат 2:2 је реалан и обадвије екипе заслужују честитке за игру коју су пружили овог лијепог поподнева. Била је то игра каква се ријетко виђа на нашим просторима и због које су побрали симпатије објективне Тузланске публике.

 

 

FK Drina


Radnički 5 : 1 Podrinje
Tuzla City 0 : 2 Drina
Gradina 2 : 1 Sloga(T)
Lokomotiva 1 : 4 Budućnost
Slaven 4 : 1 Sloga(GC)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 1 1 0 0 3
2 Slaven 1 1 0 0 3
3 Budućnost 1 1 0 0 3
4 Drina 1 1 0 0 3
5 Gradina 1 1 0 0 3
6 Sloga(T) 1 0 0 1 0
7 Tuzla City 1 0 0 1 0
8 Lokomotiva 1 0 0 1 0
9 Sloga(GC) 1 0 0 1 0
10 Podrinje 1 0 0 1 0