XS
SM
MD
LG

Milići na korak od liderske pozicije

Domaći teren još jednom je bio taličan za Miliće. U 8. kolu regionalnog Istoka Milićani su na Supač polju, rezultatom savladali brčansku Lokomotivu.  

S obzirom na to da je domaća ekipa važila za favorita u ovom susretu, očekivano, bez mnogo truda i napora, savladali su goste iz Brčkog. Tokom cijelog susreta Milići su potpuno dominirali na terenu i, samo zahvaljujući odličnim odbranama gostujućeg golmana i lošijoj realizaciji domaćih, ova pobjeda nije bila ubjedljivija.

Od početka utakmice Milićani su krenuli ofanzivno ka golu gostiju,  ali samo majstorskim reakcijama golmana gostiju Marinković, Bačić, Antunović, Skočo, Ćirković i Vidović ne uspijevaju da postignu pogodak. Prvo je Marinković, nakon kvalitetne lopte Mičića iz zadnje linije, i dobrog driblinga kojim je zaobisao golmana,  promašio prazan go. Nedugo potom,  u sličnoj situaciji je i Bačić,  ali Stjepanović rukometnom reakcijom spasava pogodak. Nakon Bačića pokušao je i Skočo izašavši jedan na jedan sa golmanom, ali odlični Brčak opet brani. Redale su se šanse kao na traci , a golman gostiju kao na streljani. Sljedeći je  pokušao Vidović čiji šut sa 12 metara golman Lokosa sprječava nogom, nakon njega Antunovićev šut zaustavlja  dobrom paradom,  da bi i Ćirkovićev udarac sa pet metara uspio odbraniti glavom. Nakon toliko neuspjeha izgledalo je da će ovo biti utakmica kao u filmovima, gdje će jedna ekipa omašiti sve što se može,  a gosti iz jedinog napada dati jedan i slaviti pobjedu. Međutim, pred kraj prvog dijela,  nakon centaršuta Jovanovića, Došić šuta sam sa pet metara, golman gostiju brani, ali prilikom odbrane odbija loptu ponovo do milićke četrnaestke,  koji ovog  puta  napokon uspijeva da utjera loptu u mrežu. Samo tri minuta kasnije,  nakon prekida sa desne strane i dobrog centaršuta Marinkovića,  lopta prelijeće sve igrače, pa i golmana gostiju, a Ćirković se najbolje snalazi i sa tri metra grudima spušta loptu u go i ispravlja ono što nije uradio glavom nekoliko minuta prije. Sa iznenadnim vođstvom domaćih od 2:0 se odlazi na odmor, a po povratku na teren ponavlja se ista priča i domaćini ponovo propuštaju  nekoliko lijepih prilika, sve do  58. minuta kada iz lijepog solo prodora Vidović, kapiten na ovoj utakmici,  postize i treći pogodak  u korist domaće ekipe. Milićani, zadovoljni rezultatom, od tog trenutka smanjuju gas i kroz pas igru privode utakmicu kraju. U takvoj situaciji gosti presjecaju jednu loptu na sredini i dobrom tranzicijom dolaze po prvi put u 16 metara domaćih gdje prvi šut Đorđić brani, ali nakon odbitka, lopta prolazi Vidoviću ispod noge i gosti dolaze do smanjenja prednosti, a  ujedno i postaju prva ekipa koja je zatresla mrežu Milićana na Supač polju u ovoj sezoni. Petnaestak minuta prije kraja, Lalović je umjesto Jovanovića i Marinkovića uveo u igru, zbog povreda već duže odsustne Jolovića i Lazića, ali rezultat se nije mijenjao.

Iako su zaigrali bez pet standardna prvotimca: Ružičića i Radovanovića koji odrađuju suspenziju,  te povrijeđenih kapitena Jolovića, Lazića i Susića Milićani su tokom ovog meča djelovali superiornije, motivisanije i dosta kvalitetnije od rivala.

„Očekivali smo ovakvu utakmicu, ali  moram priznati da smo je se malo i plašili jer najteže je dobiti utakmice u kojima su bodovi već upisani, pogotovo nakon brilijantnih odbrana golmana gostiju koji nam je svojim intervencijama ulio jos više nervoze i straha da nećemo upisati novu  domaću pobjedu. Ipak,  na vrijeme postižemo pogotke i utakmicu rješavamo u svoju korist. Ostaje žal zbog  prvog primljenog pogotka  na domaćem terenu,  ali i to se kad-tad moralo desiti. Dobra stvar je što se čini da su povrede Jolovića i Lazića prošlost,  pa ćemo pokušati da se što bolje spremimo i napokon u punom sastavu otputujemo u Donju Trnovu, u goste Partizanu, gdje se nadamo dobrom rezultatu“, kazao je Mladen Bačić, napadač  Milića.

 

FK Milići

Lokosi kažu da su, nakon odlične odbrane, jedan za drugim primili dva pogotka, što je dovelo do pada u njihovoj igri.

„Čestitam Milićima na zasluženoj pobjedi. Iako  smo u prvom poluvremenu dobro stajali na terenu, duplim blokom smo uspijevali da zaustavljamo napade domaćina, te pokušavali na kontranapade da ugrozimo njihov gol, osam minuta prije kraja prvog dijela primili smo dva pogotka i nismo se mogli oporaviti. Domaćinu svaka čast na fer i korektnoj igri, kao i na gostoprimstvu,  jer rijetko je vidjeti to negdje ovako kao u Milićima. Nastojaćemo  im uzvratiti na proljeće u Brčkom, a ovom prilikom želim im sve najbolje u nastavku sezone. Što se nas tiče, mi smo se okrenuli  narednoj utakmici, koja je veoma važna za nas, kada dočekujemo Slobodu iz Donjih Zagona“, istakao je Danijel Vuksanović, štoper Lokomotive.

 

FK Lokomotiva, Brčko

 

Milići – Lokomotiva (Brčko) 3:1 (2:0)

Stadion Supač polje

Gledalaca: 60

Sudija: Milana Marković (Milići)

Strijelci: 1:0 Došić u 37, 2:0 Ćirković u 40, 3:0 Vidović u 58, 3:1 Simić u 62.

Milići: Đorđić, Bačić, Ćirković, Vidović, Jovanović (od 76. Jolović), Marinković (od 76. Lazić), Antunović, Došić, Skočo, Šargić, Mičić

Trener: Ranko Lalović

Lokomotiva: Stjepanović, S.Simić, Marčetić (od 62. M.Balorda), Sprečo, Stamenić, Lazić, B.Simić, Golubović, N.Balorda, Vuksanović, Petrović

Trener: Željko Kajiš

 


Sloboda 2 : 2 OFK Trnovica
Mladost 5 : 4 Vlasenica
Partizan 5 : 1 Majevica
Lokomotiva 4 : 0 Podrinje
Milići 1 : 1 BSK Ledinci
OFK Šekovići 3 : 0 Rudar 1925
Čelopek 1 : 0 Jedinstvo
Omladinac 5 : 2 Birač
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Milići 30 16 10 4 58
2 OFK Šekovići 30 17 3 10 54
3 Rudar 1925 30 14 8 8 50
4 Sloboda 30 13 6 11 45
5 Vlasenica 30 13 6 11 45
6 OFK Trnovica 30 12 9 9 45
7 Podrinje 30 13 5 12 44
8 BSK Ledinci (-2) 30 14 3 13 43
9 Omladinac 30 12 6 12 42
10 Partizan 30 12 6 12 42
11 Jedinstvo 30 12 6 12 42
12 Čelopek 30 12 6 12 42
13 Mladost 30 13 3 14 42
14 Birač 30 12 5 13 41
15 Lokomotiva 30 9 4 17 31
16 Majevica (-2) 30 2 2 26 6