XS
SM
MD
LG

Mačva sutra gostuje Radničkom u Nišu

Šabačkog superligaša sutra očekuje novi izazov na gostovanju ekipi Radničkog u Nišu. Utakmica u okviru 14. kola Super lige Srbije igra se od 16 časova. Na konferenciji za novinare u najavi kola, očekivanja od meča izneli su šef struke crveno-crnih, Darko Tešović i prvotimci Petar Gigić i Stefan Milosavljević. Ekipa Radničkog je pokazala da ima visok nivo i fudbalskog znanja i fudbalske inteligencije, kaže Tešović i dodaje da je reč o ekipi koja je vođena vrlo iskusnim i energičnim trenerom koji i daje ton celoj igri svoje ekipe.

„Nemamo mnogo dileme, respektujemo ekipu Radničkog, a ono što je za nas bitno, mi se polako kompletiramo i već za meč nakon ove utakmice svi igrači će biti u pogonu. I za sutrašnji meč mogu da kažem da niko nama nema pravo da zabrani da se nadamo dobrom rezultatu. Videćemo da li ćemo to uspeti da ostavrimo, a sigurno je da ćemo pokušati i da ne idemo tamo samo da bi odigrali utakmicu. Ekipa Radničkog zna Mačvu iz prethodnih utakmica, međutim, neće to biti kao ranije, neke stvari ćemo da promenimo i da pokušamo da zbunimo protivnika i uz tri stvari – disciplinu, odgovornost i strpljenje da dođemo do rezultata koji je povoljan, a to je sve sem poraza. Svi igrači koji su u pogonu Mačve, moraju da budu spremni uvek i za svaku utakmicu. Ja ne volim da kažem da će nekim momcima biti pružena šansa da se dokažu kroz neki meč, jer oni uvek moraju da budu potpuno spremni da daju svoj maksimu u trenutku kada mi zatrebaju i moraju da završe svoj posao najbolje što znaju. Moraju za svoj klub da se trude i da se bore, a ja ne sumnjam da tako neće biti, jer su pokazali kroz prethodne dve utakmice, jednu sam vodio sa Zvezdom, drugu sam gledao sa Spartakom, ta igra samo mora da bude na višem nivou, a sve ostalo oni imaju i treba da budu svesni svega toga, a polako im to dolazi u glavu“, objašnjava Tešović.

Napadač crveno-crnih, Petar Gigić kaže da sutrašnja utakmica za njega ima posebno značenje jer će biti u gradu i klubu gde je i počeo da igra fudbal. „Svaku ekipu respektujemo i u svaku utakmicu ulazimo sa pravom nade, pa tako i sa ekipom Radničkog koja već par godina unazad pored Zvezde i Partizana ima taj kontinuitet dobrih igara i pobeda. Vođeni su trenerom koji u sebi ima entuzijazam i želju i prenosi ih na igrače, a oni sve to pokazuju na terenu dobrom igrom i pobedama. Za mene je ova utakmica iskreno puna emocija jer se vraćam u grad i klub gde sam i počeo da igram fudbal, tako da siguran sam da će svaki igrač koji istrči na teren dati svoj maksimum u borbi za važne bodove“, navodi Gigić.

I pored činjenice da nekoliko standardnih igrača neće igrati na sutrašnjem meču, prvotimac Stefan Milosavljević veruje u povoljan rezultat. „Ekipa Radničkog nije slučajno ove godine iznad Partizana na drugom mestu na tabeli, što je pokazatelj kvaliteta koji poseduje. Mi ne idemo sa belom zastavom, iako imamo kadrovskih problema, bez 4-5 igrača, ali ko god da izađe na teren, verujem da možemo da izvučemo povoljan rezultat“, kaže Milosavljević. Ekipa Radničkog trenutno se nalazi na drugom mestu na tabeli Super lige Srbije sa 28 bodova, pa će sutrašnji meč za Šapčane biti pravi izazov u borbi za važne bodove i nova prilika da kroz dobru igru prikazanu u prethodnim susretima pokušaju i da krunišu golovima. 

pr Ana Acan