XS
SM
MD
LG

1 : 3
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Lakrdija Gorana Paradžika

02.11.2014 Dragiša Ćorsović

Utakmicu u Istočnom Sarajevu upropastili su svojim suđenjem Goran Paradžik i njegovi pomoćnici Goran Širko i Jasmin Smajić. Domaćem timu dizali su i svirali nepostojeće ofsajd pozicije, a gostima iz Sarajeva u 41. minutu progledali kroz prste i priznali pogodak koji je postignut iz ofsajd pozicije.

Naime, na jednu dubinsku loptu krenuo je iz ofsajd pozicije Muharemović, a onda zastao dozvolivši svom saigraču da prihvati loptu i gurne je na suprotnu stranu gdje se u ofsajd poziciji nalazio Dalibor Pandža. Njemu je preostalo samo da gurne loptu iza nemoćnog Mladena Lučića i tako svoju ekipu dovede u vođstvo od 2:1. Ogorčenje navijača u tom trenutku kuliminiralo je odlukom  Paradžika da Kokotu, Lučiću, Lemezu i Šabanoviću pokaže žute kartone zbog prigovora.

Sve do tada obje ekipe igrale su čvrsto, borbeno i agresivno. Videla se želja i kod jednih i kod drugih da se dođe do povoljnog rezultata. Tačno je da su oba trenera  postavili čvrstu igru u defanzivi, a onda koristili brzonoge fudbalere da iz kontre stignu do pogotka. Prvu priliku za domaći sastav vidjeli smo u petoj minuti. Duško Radosavljević se odlučio na šut, a lopta završila u naručju Stefana Tomovića.


Šest minuta kasnije Olimpic je u brzoj kontri, lopta je otišla ka kapitenu Muharemoviću koji je preskočio želeći na taj način da prevari Lučića. To mu je i pošlo za nogom, ali se iz pozadine pojavio Mladen Lemez i spriječio da lopta završi u mreži.
Vidjeli smo i prvi pogotak. Korner je izveo Dušan Radosavljević, gde je mirno sačekao Mladen Lemez i gurnuo je iza leđa Stefana Tomovića.  Nakon ovog pogotka, po već ustaljenom običaju, igrači Slavije su se povukli, prepuštajući inicijativu fudbalerima Mirze Varešanovića. To su oni dobro koristili, stvarajući prilike . Prvo je u 19. Minutu Gligorov dobro ubacio, a Muharemović nije uspeo da pogodi mrežu Slavije. Isti fudbaler je u 23. Minutu imao dobru poziciju, ali je opet na pravom mestu bio Mladen Lučić
Igrala se 30. Minuta kada je Olimpic stigao do izjednačenja.  Smajić je ubacio loptu iza defanzivaca Slavije, prihvatio je Dalibor Pandža, ali je njegov prvi pokušaj zaustavio  Mladen Lučić. Na njegovu nesreću lopta se opet odbila od Pandže koji je imao čistu poziciju i gurnuo loptu u levi donji ugao Mladena Lučića.


Sve do 41. minute i već opisanog drugog pogotka, gledaoci u Istočnom Sarajevu su mogli da uživaju u tvrdoj, ali dobroj predstavi.
Drugi deo susreta počeo je kako se i očekivalo domaćih koji su želeli stići do povoljnijeg rezultata. Pokušavali su napraviti pritisak na defanzivce Olimpica i to im je u nekoliko navrata i uspevalo. Već u 62. minutu u odličnoj prilici se našao Oglečevac. Prošao je po desnoj strani, sa nekih 10 metara iskosa silovito tukao, ali pored gola.


Dobru poziciju domaći propuštaju i u 66. minuti. Popović je probio po desnoj strani, poslao loptu ka Salkovića, ali je ispred njega intervenisao čuvar mreže gostiju Stefan Tomović. Zanimljivo, ovaj igrač je svoju karijeru počeo u mlađim kategorijama Slavije.
Minut kasnije loši sudija Paradžik pokazao je drugi žuti karton Smajiću, pa je Olimpic meč nastavio  sa desetoricom. Ta igračka prednost  ipak nije se tako lako primećivala na terenu, jer su domaći kako je vreme odmicalo postajali nervozniji.  Pokušavali su dugim loptama što pre doći do gola Stefana Tomovića. Najbolju priliku imali su u 69. minutu. Opet je po desnoj strani prošao Goran Popović, uputio dobar centaršut na prvu stativu, ali je Salković trapavo reagovao i loptu poslao u gol aut. Gosti naravno sa igračem manje više su se orijentisali na odbanu, i jednu jedinu priliku imali u 76. Minutu. Nisu tada uspeli da pogode mrežu Lučića, Muharemović i Smajić. Poslije ove šanse, Slavija je imala dobru poziciju u 81. mintu. Nedim Oglečevac je sada sa leve strane bio u punom trku, krenuo na jednu dobru ubačenu loptu ali je golman gostiju na vreme krenuo i otklonio opasnost ispred svoga gola.
Svoje katastrofalno suđenje Paradžik sa pomoćnicima, koji su definitivno zalutali na fudbalski teren, jer su u jednoj izuzetno korektnoj utakmici pokazali pregršt kartona začinili su dve minute pre kraja. Jedan start Vejnovića je Paradžik okarakterisao namernim prekršajem, pokazao drugi žuti, pa je i Slavija sa desetoriom završila meč.


Ako se i postavljalo u finišu pitanje pobjednika to je u sudijskom vremenu razrešio Muharemović. Kontra napad  je istrčao Gojak, progirao na suprotnoj strani Muharemovića, a ovaj  postigao pogodak vredan tri boda.
Domaći igrači, bez obzira na ovaj poraz, imaju za čim da žale, a pitanje je kako bi se meč završio da nije bilo izuzetno loših i tendecioznijih sudija.

SLAVIJA – OLIMPIC  1:3   (1:2)
SRC „Slavija“
Gledalaca: 200
Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški) 5
Strijelci: 1:0 Lemez 14,1:1 Pandža 30, 1:2 Pandža 41, 1:3 Muharemović 90
Žuti kartoni:Vejnović , Kokot, Šabanović, Lemez, Lučić(Slavija), Muharemović, Handžić, Brković, Bogičević ( Olimpic)
Crveni karton: Kenan Handžić, Nemanja Vejnović. Igrač utakmice. Dalibor Pandža (Olimpic)


SLAVIJA:  Lučić  , Radosavljević  , Popović , Oglečevac, Lambulić  (od 58. Salković ), Kokot (od 50. Zeba ), Govedarica, Karić , Vejnović , Šabanović , Lemez   Trener: Dragan Radović.


OLIMPIC: Tomović , Merajić , Regoje, Brković  (od 84. Čomor ), Muharemović , Pandža  (od 90. Nukić)) , Smajić ( od 90.Gojak) Bogičević , Subašić , Gligorov , Handžić    Trener: Mirza Varešanović.

 

Fudbal Fudbal BH Telecom Premijer liga BiH Slavija Olimpic