XS
SM
MD
LG

1 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Konačno radost Šamčana

12.11.2016 Slađan Jeremić

Fudbaleri šamačkog Borca na oproštaju od domaće publike ove jeseni u Prvoj ligi Republike Srpske zabilježili su drugu prvenstvenu pobjedu. Minimalnim rezultatom 1:0 savladali su Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

Uprkos pobjedi, Šamčani se nisu pomjerili sa pozicije "fenjeraša", ali su uhvatili priključak sa Sutjeskom i dobojskom Slogom i uljkučiće se u borbu za opstanak u prvoligaškoj konkurenciji.

Po izuzetno teškom terenu i lošem vremenu za igru i svega 50 gledalaca na tribini Gradskog stadiona jedini pogodak za Borac postigao je u 62. minutu Mirza Hasanović, kasnije se ispostavilo da je to jedini pogodak na utakmici koji je odlučio pobjednika.

FUDBALER - REPORTER

Komandant odbrane Šamčana, Vlado Koprivica, zbog "žutice" meč je posmatrao sa tribina novopodignutog sportskog zdanja. I nije sjedio skršenih ruku.

"Mnogi mediji su interesovali se za ovu utakmicu, ko je bolji, ko napada, ko vodi, da li ima isključenja. Došli su do mog broja, pa sam u ovoj utakmici bio reporter, a ne fudbaler. Ko zna, kada jednog dana svoju igračku karijeru budem priveo kraju, možda ostanem u fudbalu kao sportski novinar. Mnogi mi govore da imam takve glasovne mogućnosti da sam više za radio reportera nego izvještača u pisanim medijima, ali nikada se ne zna", kroz smijeh je govorio ovaj robusni Sarajlija.

Radostan više zbog pobjede Borca nad Slavijom nego zbog svog novog zadatka koga je, sve su prilike, uspješno realizovao.

BORAC (Š) - SLAVIJA 1:0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Hasanović (62).
Stadion: Gradski u Šamcu.
Gledalaca: 50.
Sudija: Dragan Žarić (Kotor Varoš).
Žuti kartoni: Miladinović, Arsić, Milićević, Hasanović, Jaćimović, Paležnica, Sinanović (Borac), G. Marković, Stojanović, Lemez (Slavija).

BORAC (Š): Marinković, Paležnica, Jaćimović, Brković, Hasanović (od 90. min. Dujmušić), Šarkanović (od 87. min. S. Maksimović), Miličević, Sinanović, P. Maksimović, Arsić, Miladinović (od 83. min. Mehić). Trener: Predrag Lukić.

SLAVIJA: Trifković, G. Marković, Bjeloš, Škrba, M. Marković, Stojanović, Hasković, Asentić (od 77. min. Zečević), Popovac, Lemez, Bošković (od 64. min. Radosavljević). Trener: Milomir Odović.

Igrač utakmice: Mirza Hasanović (Borac).

Fudbal Fudbal Prva liga Republike Srpske Borac (Š) Slavija
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača