XS
SM
MD
LG

2 : 4
Poluvreme
2 : 4
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Omarski trn za Trn

20.05.2018 Administrator DC

Omarska je na gostovanju u Trnu slavila sa 4:2, te je na taj način tri kola prije kraja i matematički obezbjedila opstanak, mada je istini za volju opstanak bio upitan samo teoretski. Bitno je istaći da je utakmica bila fer i korektna, bez incidenata na terenu, ali ni oko njega. Naime, zbog svih dešavanja između ova dva kluba u poslednje vrijeme, postojala je opasnost i od povećanih tenzija, ali proteklo je sve u najboljem redu, kako i treba.

Omarska je furiozno ušla u utakmicu, te je u prvih deset minuta postigla dva gola. Može se reći dva, skoro pa identična pogotka. Hrvaćanin je promješao odbranu domaćina po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu. prvi gol je postigao Rosić Branko, a  skoro identičan gol je postigao i Romanić Dejan nekoliko minuta kasnije, tako da je Omarska ekspresno povela sa 2:0. Nakon toga, Omarska je potpuno dominirala, a domaćin je bio u nokdaunu. U tom periodu Omarska je stvorila još nekoliko prilka, ali nije ih iskoristila. Ipak, domaćin se polako oporavio od početnog šoka i uspio je da postepeno preuzme inicijativu. To im se isplatilo u 35. minutu. Nakon jednog centaršuta, Lukajić je sjajno poluvolejem  zahvatio loptu i smanjio na 2-1. Evrogol.

Puno buro viđeno je u finišu prvog poluvremena. Domaći su nakon jedne akcije tražili jedanesterac, ali je sudija Paripović samo odmahnuo rukom. U nastavku akcije, Ivić je oštro startovao nad Hrvaćaninom i dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Bilo je malo gužve, ali sve se smirilo bez ozbiljnijih posljedica, pa je Omarska u drugo poluvrijeme ušla sa vođstvom 2-1 i igračem više.

Omarska je u drugom poluvremenu znalački koristila igrača više i konstantno kontrolisala igru. Na treći gol se čekalo do 72. minutu. Višić je sjajno centrirao, a Rosić Branko je na drugoj stativi samo plasirao loptu u mrežu. Ipak, domaćin se ni sa igračem manje nije predavao. U 77. minutu Sloga je uspjela složiti jednu lijepu akciju, koju je golom završio Grozdanić, te smanjio na 3:2 i vratio neizvjesnost u utakmicu. U poslednjih deset minuta domaćin je imao želju da dođe do izjednačenja, ali nije mao snage za to. Sa druge strane, ostavio je previše prostora u odbrani, ali Rosić i Dobraš nisu uspjeli realizovati stopostotne šanse i definitivno prelomiti utakmici. Ipak, u sudijskoj nadoknadi, Hrvaćanin je izašao sam pred golmana i predriblao ga, nakon čega ga golman Crnčević ruši i sudija pokazuje na jedanaesterac. Siguran izvođač je bio Romanić Bojan, koji je tako postavio konačnih 4:2.

Na ovaj način, Omarska je zabilježila 500-tu prvenstvenu pobjedu. Prvu pobjedu Omarska je ostvarila u svom četvrtom nastupu, 30.septembra.1973. godine protiv Proletera iz Karanovca. Slavili smo 4-3. Dva gola na toj utakmici je postigao Krecelj Svetozar, koji je danas bio službeni predstavnik kluba, apreostala dva gola su postigli Anđić Nenad i Starčević Ljubomir.

U sledećem kolu Omarska dočekuje Proleter iz Teslića koji je danas doživio katastrofu. Poražen je u tesliću čak 7-0 protiv ekipe Modriče, novog prvoligaša. Sloga iz Trna gostuje u Šamcu.

Sloga Trn – Omarska 2-4

0:1-Rosić B 2’, 0:2-Romanić Z Dejan 8’, 1:2-Lukajić ‘35, 1:3-Rosić B ‘72, 2:3-Grozdanić ‘77, 2:4-Romanić Bojan(pen) ‘90. 

Sudija: Tripunović Zoran (Doboj). Gledalaca:80.

Žuti kartoni: Crnčević (Sloga), Višić(Omarska). Crveni karton: Ivić Miloš (Sloga) u 42.minutu (dva žuta)

Sloga: Crnčević, Vujačić, Savičić (Stanković), Tepić, Garača, Lukajić, Grozdanić, Ivić, Kukić (Beslać) , Paripović, Milinović. Trener: Predrag Tatić.

Omarska: Jokić, Jokić Marko, Bušić, Romanić B, Nišević D, Rosić B, Grahovac, Romanić Dragan, Rosić Đ (Vučenović), Romanić Z Dejan (Dobraš), Hrvaćanin. Trener: Vuleta Milenko.

Sloga Trn - Omarska

Fudbal Fudbal Druga liga RS – Zapad Sloga(T) Omarska
Radnicki21 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača