XS
SM
MD
LG

29.10.2017 17:00
FMP Železnik
75 : 65
1/4
23 : 16
2/4
17 : 17
3/4
18 : 14
4/4
17 : 18
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Igokea zgužvala limenke

29.10.2017 Đ. MaleÅ”ević

KoÅ”arkaÅ”i Igokee upisali su treću pobjedu u regionalnoj ABA ligi. Aleksandrovčani su večeras na domaćem terenu savladali FMP, rezultatom 75-65.

Igokea je dobro otvorila meč. Od početka su domaći igrali sjajno u defanzivi a trener Bajić je svoju taktiku pripremio tako da na Čoviću uvijek budu Gajić ili MiloÅ”ević, jer su obojica sjajni defanzivci. Već u prvom periodu to je dalo rezultata i Igokea je nakon deset minuta vodila sa 23-16. U drugom periodu FMP je zaigrao bolje. Trojkama Alekse Radanova, FMP je priÅ”ao na -5 ali je Igokea dobro finiÅ”irala prvo poluvrijeme i na odmoru je imala sedam poena prednosti.

Igokea je sjajno uÅ”la u drugo poluvrijeme. Veoma dobrom igrom u defanzivi i kontrolom skoka, Igokea je doÅ”la do dvocifrene prednosti. Tu prednost domaći su sačuvali do kraja trećeg perioda pa su sa +11 uÅ”li u poslednjih deset minuta igre. Tu se razigrao Odžo pa je FMP uspio potpuno da se vrati. Pri rezultatu 60-55, Danilo Å ibalić pogađa veoma važnu trojku i donosi osam poena prednosti svojoj ekipi. FMP se ni tada nije predavao i priÅ”li su ponovo na 67-62. Tada je Radanov promaÅ”io trojku a na drugoj strani se razigrao Radivojević i na kraju je odveo svoj tim do pobjede. Konačan rezultat bio je 75-65 za Igokeu.

Obje ekipe su se dosta mučile sa procentima Å”uta iz igre. Iako je Igokea bila dobra u skoku, gosti su ipak imali četiri skoka viÅ”e. To nije čudno budući da se zna koliko su atletski moćna ekipa. Ključni segment za pobjedu Igokee bio je odnos ukradenih i izgubljenih lopti. Igokea je ukrala Å”est lopti viÅ”e a izgubila osam lopti manje i to je na kraju bila najveća prevaga u korist Igokee.

Igokeu su do pobjede predvodili Radivojević i Ljubičić sa po 14 poena dok je Glogovac dao 11. FMP je predvodio Radanov sa 16 poena, Odžo e imao 12 poena i devet skokova a Čović 12 poena i Å”est asistencija.

Igokea - FMP

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Igokea FMP
Trako45 je podelio utakmicu
Amelpehlic je ocenio igrača
Amelpehlic je ocenio igrača
Amelpehlic je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača