XS
SM
MD
LG

32 : 23
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Premijer liga u Trebinju

27.05.2018 Administrator DC

U utakmici koja je direktno odlučivala ko će da uđe u Premijer ligu BiH, rukometaÅ”i "Leotara" pobijedio su RK "Bijeljinu" iz Bijeljine rezultatom 33:23 (16:11).

Tokom svih 60 minuta Leotar je imao konce u svojim rukama. Trebinjci su izgarali na terenu i pokazali su svojim sugrađanima, koji su u velikom broju doÅ”li u Sportsku dvoranu "MiloÅ” Mrdić", da im je mjesto među premijerligaÅ”ima.

Leotar je poveo sa 1:0 i 2:1, a gosti su izjednačili. Nakon toga, u 7. minutu domaćini su poeli sa 3:2 i Bijeljinci su počeli da zaostaju, tako da je u 20. minutu bilo 11:7, a nakon prvog poluvremena 16:11.

U drugih 30 minuta pri rezuzltatu 18:15, u 36. minutu, momci trenera Milana Simonovića za sedam minuta prave seriju 7:0 i dolaze do prednosti od 25:15. Tada se već nazirao pobjednik i do kraja utakmice niÅ”ta se značajno nije deÅ”avalo. Krajnji rezultat je bio 33:23.

Trener Milan Simonović ispunio je plan koji je pred njega postavljen kada je doÅ”ao u Trebinje, a to je Premijer liga. Ni u jednoj izjavi do večeras nije pominjao najkvalitetniji rang, već je samo pričao o radu koji predstoji njemu i ekipi Leotara.

U drugom dijelu prvenstva Trebinjci su 10 utakmica rijeŔili u svoju korist i jednu izgubili.

"Premijer liga je neÅ”to Å”to sada prvi put pominjem i ovaj grad je to zaslužio. To takmičenje zahtijeva mnogo veći nivo i volio bih da naÅ”im primjerom idu i ostali sportski kolektivi u gradu", rekao je Simonović.

Generaciju koja je uspjela da uđe u Premijer ligu BiH sa kapitenskom trakom predvodio je Milomir Ninković-Mige, koji je ponosan na svoje igrače, jer su radili ozbiljno tokom cijele sezone.

"Na kraju se rad isplatio, borili smo se, a iz te borbe morao je doći dobar rezultat", rekao je Ninković.

Na kraju utakmice radost u redovima Trebinjaca, publike koja je zadnja dva minuta ustajanjem i pljeskom pozdravila nove premijerligaŔe, a tu su bili i neizbježni trubači koji su sve to sve ispratili sa muzikom.

Nakon KMF "Leotar", koji je ostao premijerligaÅ”, početkom aprila mjesto među najboljima u BiH je izborio ŽKK "Trebinje 03", a sad i RK "Leotar" tako da će Sportsko druÅ”tvo "Leotar" na jesen imati tri ekipe u najkvalitetnijem rangu.

RK "Leotar":Ā Savović, Komnenović, Bojović 4, Ćuzulan 1, Å eÅ”lija 1, Spaić, Kapor 6, Ninković 7, Radojičić, Srdanović 6, Jovanović 3, Tabaković 5, N. Petković, Mićić.

RK "Bijeljina":Ā Stevanović 2, Latinović 5, Vaselić 2, Marinković, S. Petković 9, Jevtić 1, Rankić, Å oja 4, L. LontoÅ”, Žuža, N. LontoÅ”, Đerić, M. LontoÅ”.

Tekst i Foto: Trebinje LiveĀ 

Prva Liga RS Prva Liga RS Prva liga RS Leotar Bijeljina
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača