XS
SM
MD
LG

78 : 75
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Zrinjski savladao Igokeu za prvo mjesto pred plej of

25.04.2018 Đ. MaleÅ”ević

KoÅ”arkaÅ”i Igokee doživjeli su treći poraz u Ligi za prvaka BiH. Aleksandrovčani su poraženi u Mostaru od Zrinjskog, rezultatom 78-75.

Meč je počeo u dosta izjednačenom ritmu. Međutim, u drugom dijelu prvog perioda Igokea pravi seriju i dobija prvi period sa 25-18. Igrala je Igokea dobro i u drugom periodu. Trojkom Ljubičića gosti su poveli sa 37-28 a onda su naprosto stali. Zrinjski to koristi i pravi seriju 10-0 te trojkom Marija dolaze do preokreta. Ipak, poenima Rikića pod faulom, Igokea na odmor odlazi sa vodstvom 42-41.

Treći period je Igokea odigrala zaista indolentno. Odbrana bez energije i previÅ”e statična a Zrinjski je to znao da koristi. Boljom igrom u ovom periodu, Zrinjski dolazi do sedam poena prednosti pred poslednjih deset minuta. Poslednji period bio je izuzetno tvrd. Dugo vremena je Zrinjski imao sigurno vodstvo ali trojkom Gajića, Igokea prilazi na -4. Pri rezultatu 78-74 za Zrinjski, Radivojević je imao dva bacanja. Jedno je promaÅ”io a bacanja na drugoj strani imao je Å amadan. On je promaÅ”io oba a Igokea je imala napad za produžetak. Sijaset Å”uteva za tri poena i ofanzivnih skokova Igokee ali niÅ”ta uÅ”lo nije. PromaÅ”ivali su Radivojević, Ljubičić i Ponjavić i Mostarci su doÅ”li do velike pobjede.

Oba tima su očajno izvodili slobodna bacanja a Zrinjski je bolje Å”utirao iz igre. Igokea je imala nevjerovatnih 22 skokova u napadu. No i pored toga i pored ukupno 14 skokova viÅ”e, Igokea je promaÅ”ivala pa gotovo i nemoguće i Zrinjski se zasluženo radovao.

Zrinjski su do pobjede predvodili Smajlagić i Mari sa po 18 poena dok je Ljubičić predvodio goste sa 17 poena. Ovom pobjedom Zrinjski je osigurao prvo mjesto pred plej of, dok će Igokea biti druga.

Foto: ABA liga

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH-Liga za prvaka Zrinjski Igokea
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača