XS
SM
MD
LG

77 : 84
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Bratuncu brejk u Boriku

03.05.2018 Jelica Vujanović

KoÅ”arkaÅ”i Borca poraženi su večeras u dvorani Borik, pred 1500 gledalaca, od ekipe Bratunca rezultatom 77:84 u trećoj utakmici finalne serije za Å”ampiona Republike Srpske. Bratunčani su tako stigli na korak od plasmana u Ligu BiH s obzirom da im za taj poduhvat nedostaje joÅ” jedna pobjeda, dok Borac mora da trijumfuje na gostujućem terenu u četvrtoj utakmici, čiji je termin joÅ” uvijek nepoznat, kako bi pokuÅ”ao pred domaćom publikom da podigne trofej namijenjen Å”ampionu Republike Srpske.

Ključna figura u igri gostujućeg sastava u prvom dijelu prve dionice bio je NebojÅ”a Erkić, koji je postigao 8 od prvih 11 poena Bratunca za 4:11 na semaforu poslije tek neÅ”to viÅ”e od tri minuta igre. Imao je Borac odgovor u liku Jovice Kecmana, čijom je mini-serijom naÅ” tim ponovo uhvatio rezultatski korak za 12:14, ali su gosti, odmah nakon Mlađenovićevog tajm-auta, trojkama Kupusovića i Pilindavića do kraja prvog dijela igre odmakli na 8 poena (13:21).

Odlično je Bratunac otvorio i drugi desetominutni kvartal, te odmakao na dvocifren broj koraka, stigavÅ”i nakon zakucavanja već spomenutog Erkića do plusa od 14 poena (21:35). Poeni Nikolića i Kecmana prije novog minuta odmora gostiju bili su naznaka da Borac dolazi do daha: malo po malo se, uz podrÅ”ku punog Borika, topila prednost gostiju, a sve je ā€œeksplodiraloā€ na neÅ”to viÅ”e od 3 minuta do odlaska na 15-minutnu pauzu, kada je Srđan Lončar pronaÅ”ao odgovarajući napadački ritam i vezao dvije trojke za 36:37.

Odgovor Bratunca uslijedio je vrlo brzo: veoma dobru napadačku sekvencu je odradio organizator igre gostiju Zoran Kupusović, spojivÅ”i pet poena za 36:42, a nedugo zatim je i drugi plejmejker Bratunca Goran Bogičević pokazao da raspolaže veoma dobrim Å”utem za tri poena, pa je na semaforu bio ispisan rezultat 36:45, dok se u treći kvartal uÅ”lo pri prednosti gostiju od 7 poena (41:48).

Pretposljednju dionicu crveno-plavi su otvorili serijom 7:0 za egal (48:48), a do prvog vođstva joÅ” od starta meča i rezultata 4:2 stigli su na 80 sekundi do kraja četvrtine novog trojkom Srđana Lončara za 62:59. Uzvratio je Kupusović na isti način, poslužio ga je i tada Å”ut sa distance, pa se u odlučujući period uÅ”lo pri rezultatu 62:62.

Serijom 5:0 gosti su započeli posljednju četvrtinu: Kovač je pogodio van linije od 6.75 metara, dok je Erkić joÅ” jedan napad okončao zakucavanjem za 62:67. Borac je odgovorio serijom 7:0 za vođstvo (69:67) na Å”est minuta do kraja meča. Nažalost, ispostavilo se kasnije da je to bio i posljednji put na meču da izabranici Marka TauÅ”ana imaju prednost na svojoj strani. Zaostajao je naÅ” tim za gostima samo jedan poen (71:72) na malo viÅ”e od tri minuta do kraja meča, ali su u narednim atacima ka koÅ”u gosti poentirali na način kako su to radili u većini kritičnih situacija: trojke su, naime, pogađali Erkić i Bogičević, pa se u posljednji minut uÅ”lo pri prednosti Bratunca od Å”est poena (74:80), poslije čega Borac viÅ”e nije imao snage da uzvrati.

U ekipi Borca najefikasniji je sa 24 poena bio Jovica Kecman, uhvativÅ”i pri tome i 14 lopti. Peđa Lončar je postigao 19 poena, dok su NebojÅ”a Nikolić i Srđan Lončar zabilježili po 11. Goste je, već smo rekli, odlično služio Å”ur za tri poena, 12 lopti od 25 upućenih ka koÅ”u je proÅ”lo kroz obruč, a prednjačio je Zoran Kupusović, koji je bio precizan pet puta iz sedam pokuÅ”aja, zaustavivÅ”i se na kraju meča na 17 poena. Ipak, prvo ime u gostujućem sastavu bio je NebojÅ”a Erkić sa 22 poena, kapiten Goran Bogičević je postigao 15, dok su cnetri Miroslav Kovač i Miroslav Milidrag postigli 14, odnosno 11 poena.

Kako rekosmo, Bratunac je brejkom u Boriku stigao na korak od osvajanja titule i plasmana u Ligu BiH. Borac, sa druge strane, mora da se izdigne iz situacije u kojoj se naÅ”ao i poslije gubitka prednosti domaćeg terena uzvrati gostujućim trijumfom, kako bi put ka tituli tražio u majstorici, u punom Boriku kao Å”to je to bio slučaj i večeras.

BORAC ā€“ BRATUNAC 77:84 (13:21, 28:27, 21:14, 15:22)

dvorana: Borik, gledalaca: 1500, sudije: Dragan Kralj (Trebinje), Dragan Porobić (Trebinje) i Slaven Vavan (Banjaluka).

BORAC: Nikolić 11, Barbarez 6, P. Lončar 19, S. Lončar 11, Kecman 24, Aničić, Putnik, Samardžić, Stupar, Lakić 3, Ćulum 1, Omerkadić 2. Trener: Marko TauÅ”an.

BRATUNAC: Bogičević 15, Kupusović 17, Erkić 22, Milidrag 11, Kovač 14, Deurić 2, MiloÅ”ević, Deronjić, Alempić, Jokić, Pilindavić 3. Trener: Milivoje Mlađenović.

(borac-sport, foto: borac-sport)

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS Play off Borac Bratunac
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača