XS
SM
MD
LG

0 : 0
Poluvreme
0 : 0
penali
2 : 4
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Izjednačena igra u Kaknju. Za sada Sarajevo neŔto konkretnije, ali golova nema.
20.minut '
Rudar Kakanj - Sarajevo Kakanj. Gradski stadion. Sudija: Luka Bilbija ( Prijedor). Pomoćnici: Igor Radaković ( Prijedor), Bojan Maksimović ( Modriča). Posmatrač suđenja: Danko Ćavar (Široki brijeg). Delegat: Damir Šarić (Tuzla).
Bekan, Čehajić, Goralija, Hrelja, Kovač, Kobilica, Fočo, Musić, Topalović, Čizmić, Spahić.
Džafić, Hodžić, Å abanović, Resić, Velkoski, Å iÅ”ić, Crepulja, Å ofranac, Mustafić, Halilović, Kurdić.
IzveŔtaj utakmice

Sarajevo na miÅ”iće (video)

03.10.2018 Administrator DC

Fudbaleri kakanjskog Rudara i Sarajeva odigrali su danas dosta dramatičan meč osmine finala Kupa BiH, a na kraju je plasman u četvrtfinale osigurala ekipa Sarajeva, koja je poslije remija od 0:0 u regularnom toku susreta nakon penala slavila sa 4:2.

Nakon niza od pet uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, fudbaleri Sarajeva doŔli su danas kao veliki favoriti u Kakanj, na susret osmine finala Kupa BiH protiv federalnog prvoligaŔa Rudara. Sarajevo je u posljednjih mjesec dana igralo vjerovatno najbolji fudbal u bh , a s obzirom na to da je u žrijebu izbjeglo premijerligaŔke protivnike te da su neki favoriti vrlo rano položili oružje, bilo je za očekivati da Sarajevo i u Kakanj doputuje sa visokim ambicijama.

Husref Musemić ipak nije mogao računati na većinu igrača iz prvog sastava, a i dobar dio onih na koje je mogao računati, odlučio je da poÅ”tedi i odmori, kako bi Å”to spremniji dočekali duel sa Mladosti, posljednji prije reprezentativne pauze. Tako je od igrača koji su redovno starteri Å”ansu od prve minute dobio samo Krste Velkoski.

Bordo tim to nije spriječilo da od rane faze utakmice zadrži posjed lopte na svojoj strani, no posjed lopte nije nužno značio i kontrolu utakmice. Tako su domaći unutar prvih 5 minuta imali dvije dosta dobre Å”anse

. Prvo je u 5. minuti nakon ubačaja Kobilice iz slobodnog udarca Bajro Spahić pogodio prečku, da bi potom golman Sarajeva Džafić prije Kobilice stigao do lopte na 20 metara od svog gola i izbacio je u polje.

Sa nekoliko promaÅ”aja domaćima se revanÅ”iralo i Sarajevo, a neprecizan je u dva navrata bio Aladin Å iÅ”ić nakon dobrih prodora po krilu i ulazaka u Å”esnaesterac. PokuÅ”avali su joÅ” i Mustafić i Resić, ali njihovi Å”utevi nisu bili previÅ”e opasni za gol domaće ekipe. S druge strane, u samom finiÅ”u poluvremena, Bajro Spahić je imao veliku Å”ansu, ali je iz jako dobre pozicije Å”utirao preko gola.

Trener Bordo tima Husref Musemić nije bio previÅ”e zadovoljan igrom svoje ekipe, pa je već na poluvremenu izvrÅ”io tri izmjene. Å ofranac, Resić i Å iÅ”ić su mjesta ustupili Mujakiću, Rahmanoviću i Ahmetoviću. Ipak, to nije u samom startu donijelo kvalitativni napredak u igri, jer već u prvih pet minuta drugog dijela odbrana katastrofalno grijeÅ”i, a Bajro Spahić sam kreće ka golu Sarajeva. Međutim, pogodio je samo prečku, drugi put na utakmici.

S druge strane, pokuÅ”ao je Krste Velkoski iz slobodnog udarca sa 18 metara. Odlično je Å”utirao, ali joÅ” bolje je intervenisao Bekan, koji je izbacio loptu.Ā  Već nakon udarca Velkoskog, utakmica je utonula u neobjaÅ”njivo sivilo. Sarajevo nije nikako moglo da stvori Å”ansu za postizanje gola, a ni domaći nisu previÅ”e pokuÅ”avali.

U rijetkim situacijama prijetio je Bajro Spahić, koji je danas bio maksimalno motivisan, no ni on nije uspijevao da pogodi mrežu Sarajeva. Sarajevo je u 83. minuti tražilo penal nakon starta nad Emirom Halilovićem u kaznenom prostoru domaćih, ali je sudija Luka Bilbija pokazao da se utakmica nastavi. U finiÅ”u susreta, Sarajevo je joÅ” nekoliko puta zaprijetilo, ali domaći su pravili pravovremene faulove u zonama bezopasnim po svoj gol, te su tako dobijali na vremenu i povećavali nervozu kod gostiju.Ā 

Stoga nije preveliko iznenađenje da promjene rezultata nije bilo, nego da su na kraju penali odlučivali o plasmanu u četvrtfinale Kupa BiH. Velkoski je pogodio sa bijele tačke za Sarajevo, a sa druge strane precizan je bio Hrelja. Potom je Å”utirao Crepulja, koji je pogodio, a onda je Čehajić Å”utirao preko gola te je ostalo 2:1 za Sarajevo nakon dvije serije. Treću seriju je otvorio Amar Rahmanović promaÅ”ajem za Sarajevo. Ipak, nakon tri serije rezultat je ostao izjednačen, jer je i na drugoj strani Fadil Čizmić promaÅ”io penal. Kurdić je pogodio za 3:1 u četvrtoj seriji, a potom je Admir Fočo izveo penal za domaće i pogodio za 3:2. DuÅ”an Hodžić je Å”utirao peti penal za Sarajevo te je pogodio za 4:2 i prolaz Sarajeva u četvrtfinale Kupa BiH.

FK Rudar Kakanj - FK Sarajevo 0:0 (2:4 nakon penala)

Stadion pod Vardom Gledalaca: 1500 Sudija: Luka Bilbija (Prijedor) Žuti kartoni: Spahić (Rudar), Rahmanović (Sarajevo) FK Rudar Kakanj: Bekan, Čehajić, Goralija, Hrelja, M. Kovač (90. A. Kovač), Kobilica, Fočo, Musić (45. Čiva), Topalović, Spahić (88.SubaÅ”ić), Čizmić

FK Sarajevo: Džafić, Hodžić, Å abanović, Kurdić, Å ofranac (46. Mujakić), Crepulja, Mustafić, Halilović, Å iÅ”ić (46. Rahmanović), Resić (46. Ahmetović), Velkoski

Ā 

Fudbal Fudbal Kup BIH Rudar Sarajevo
zule01 je ocenio igrača
zule01 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača