XS
SM
MD
LG

Partizan Beograd
15.12.2021 21:30
Slask Wroclaw
75 : 73
1/4
22 : 15
2/4
15 : 20
3/4
17 : 17
4/4
21 : 21
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Preokretom do pobede

16.12.2021 Administrator DC

Partizan NIS je savladao poljski Slask u neizvesnoj završnici meča 7. kola 7Days Evrokupa. Utakmica je okončana rezultatom 75:73, pa tako crno-beli sada, posle sedam odigranih utakmica imaju učinak od šest pobeda i jednog poraza. Računajući obe grupe, Parni valjak zahvaljujući večerašnjoj pobedi ima najbolji skor i zauzima ne samo prvo mesto u grupi A, već i u čitavom takmičenju. Lišeni pomoći Kevina Pantera, uz rovitog Kuruca, crno-beli su prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa 22:15. Tokom druge deonice, prednost Partizana NIS je nastavila da raste, i u jednom trenutku je iznosila i 13 poena. Ipak, do isteka 20. minuta, gosti su smanjili zaostatak, i sa osam vezanih poena prišli na 37:35.

 

U nastavku susreta, Partizan NIS je održavao prednost, iako je ona sve vreme bila jednocifrena, da bi poljski tim u završnici susreta došao do prednosti i maksimalnih +5, na 2 minuta pre kraja. Tada je usledio odgovor crno-belih koji su nošeni velikom podrškom sa tribina, u poslednjih 120 sekundi napravili seriju od 7:0 i na kraju odneli veoma važnu pobedu! 

Na konferenciji za medije održanoj posle meča, trener crno-belih Željko Obradović je rekao: 

"Ekipa Slaska zaslužuje čestitke na dobro odigranoj utakmici. Iako smo imali prednost tokom prvog poluvremena, pronašli su način da se vrate u utakmicu. Takođe, slična situacija je viđena i tokom poslednje četvrtine. Za mene je čudo način na koji smo pobedili na večerašnjem meču, ali to nije razlog da ne čestitam svojim igračima. Želeo bih da čestitam i navijačima, koji su uvek uključeni u utakmicu na pozitivan način, a sada su pomogli igračima da povrate samopouzdanje i na kraju dođu do pobede", rekao je Obradović. 

Partizan NIS;Kuruc, Ledej 10, Zagorac, Avramović 10, Koprivica 8, Dangubić 6, Smailagić 3, Miletić, Mur 4, Glas 18, Trifunović 12, Madar 4

Slask; Kolenda 9, Karolak 5, Kanter 21, Džastis 6, Gordon, Džjeva 12, Lendževaj 4, Gabinski, Mejers, Ramljak

(Foto: MN Press, video: BC Partizan TV) 

Međunarodna koÅ”arka Međunarodna koÅ”arka EuroCup - Group A Partizan Slask
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača