XS
SM
MD
LG

97 : 65
1/4
27 : 8
2/4
25 : 22
3/4
22 : 23
4/4
23 : 12
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Još jedna pobeda Partizana

13.01.2022 Administrator DC

Crno-beli su u 9. kolu 7Days Evrokupa na svom parketu savladali Trento sa 97:65 (27:8, 25:22, 22:23, 23:12) i tako se sa tri startne pobede u 2022. godini oprostili od Štark arene u koju će se vratiti početkom aprila. 

 

Treća pobeda Partizana NIS na startu 2022. godine! U 9. kolu 7Days Evrokupa, crno-beli su u Štark areni savladali Trento sa 97:65 i na tako se na najlepši mogući način oprostili od Štark arene u koju će se vratiti početkom aprila. 

Oba tima su u večerašnji meč ušla bez nekoliko prvotimaca koji su bili pozitivni na prisustvo Korona virusa u organizmu. Iako lšeni pomoći kapitena Zagorca, zatim Dangubića, Miletića i Avramovića čiji se povratak očekuje uskoro, crno-beli su od početka utakmice u potpunosti preuzeli kontrolu nad svim dešavanjima na terenu. Sam podatak da je već nakon deset minuta igre bilo +19, govori u prilog tome da je Parni valjak večeras bio daleko bolji rival na terenu. 

Trener Željko Obradović je minutažu podelio na svih 10 raspoloživih igrača, a sva desetorica su uspela i da se upišu u listu strelaca. 

Na konferenciji za medije, održanoj posle večerašnje utakmice, trener Partizana NIS, Željko Obradović je izjavio: 

"Korona je, došli su bez važnih igrača. Nadam se da su svi zdravi. Veliki problem je odlaganje utakmica i u Evroligi, Evrokupu, domaćim prvenstvima. Nije lako. Igrali smo ozbiljno od početka. Imali smo neki dobar kontinuitet treninga i zato igramo ovako. Igrači ozbiljno rade. Imali su po slobodan dan prošle nedelje i to se sve odrazilo na dobru igru. Nadam se da će se Aleksa pridružiti treninzima u četvrtak. Dangubić je sedam dana van tima, bio je pozitivan bez simptoma, što pokazuje kakav je ovaj soj korone. Treba da nastavimo, ko god da je sposoban da radi, da se ponašamo normalno i da radimo ozbiljno", istakao je Obradović. 

Nakon večerašnjeg susreta, Partizan NIS se zbog Svetskog prvenstva u atletici seli u halu "Aleksandar Nikolić", a u Štark arenu će se vratiti početkom aprila. 

Partizan NIS: Kuruc 2, Panter 17, Ledej 2, Koprivica 7, Smailagić 10, Mur 17, Glas 7, Lesor 7, Trifunović 10, Madar 18

Trento: Vilijams 11, Konti 4, Morina, Foraj 6, Flakadori 13, Mezanote 15, Delana 2, Ladurner, Kerolajn 14

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV) 

Međunarodna košarka Međunarodna košarka EuroCup - Group A Partizan Dolomiti Energia Trento