XS
SM
MD
LG

9 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Gradski derbi pripao Glasincu

14.03.2022 M.Muharemović

FC "Glasinac"

Gradski futsal derbi između Glasinca i Željeznice iz Trnova odigran je u Sokocu u sklopu 15. kola Prve lige Republike Srpske, a trijumf i važna tri boda ostvarili su domaćini ubjedljivim rezultatom 9:2.

 

Obje ekipe ušle su u ovaj meč sa imperativom pobjede koja bi im donijela dodatni mir pred posljednja tri kola u kojima će većina klubova voditi završne borbe za opstanak u društvu prvoligaša.

Mrežu gostiju iz Trnova prvi je pogodio Dejan Debelnogić u trećem minutu igre, a samo pet minuta kasnije pomenuti igrač odličnim udarcem duplirao je prednost Glasinca na 2:0. Vrlo brzo Željeznica uspijeva smanjiti rezultat na 2:1 golom Dragana Bjelice iz slobodnog udarca. Do kraja prvog dijela igre obje ekipe stvorile su nekoliko šansi pred protivničkim golom, a jednu od njih iskoristio je za Glasinac Vladan Minić u 17. minutu i postavio rezultat prvog poluvremena od 3:1.

Nakon povratka sa pauze domaći futsaleri postižu dva brza gola preko Debelnogića i Čolića koji im donose nedostižnih 5:1. U preostalom dijelu utakmice igrači Željeznice uspijevaju pogotkom Perovića stići do 5:2 ali više od toga nisu mogli. Posljednjih deset minuta igre Glasinac je iskoristio da uveća prednost i postavi konačnih 9:2 zahvaljujući dvostrukom strijelcu Amoviću, zatim Rajiću i još jednom Miniću.

Ovo je bila treća uzastopna pobjeda Sokočana koji u narednom kolu putuju u Brčko gdje će ih dočekati ekipa Belog Anđela dok će Željeznica ugostiti lidera šampionata Radnik Siti.

Futsal Futsal Prva liga RS Glasinac Željeznica
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača