XS
SM
MD
LG

Željeznica pojačava tim i sprema se za novu sezonu: Stabilnost u Prvoj ligi prioritet

Slobodan Elez kapiten i naredne sezone/ Vasilije Marković

Futsaleri Željeznice spremaju se za novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. Aziz Turudija radi na komponovanju ekipe, sa željom da to izgleda onako kako treba kada krene borba za bodove.

Okosnica ekipe je manje-više ostala na okupu u odnosu na prošlu sezonu, s tim da igrača koji igraju fudbal u Slaviji i Famosu, za sada nema i tu tek treba da se vidi kakva je situacija i koliko će oni moći tokom zime i pauze na velikim terenima da pomognu Željeznici. Kapiten ekipe iz Trnova, Slobodan Elez, u razgovoru za naš portal ističe da za sada sve teče prema planu.

- Već smo nekih mjesec dana u treningu i neki plan kojeg imamo za sada se poštuje. Odigrali smo dvije prijateljske utakmice, jednu protiv Tanga koja je igrana na vještačkoj travi i protiv premijerligaša Sarajeva gdje smo prvo poluvrijeme, dok smo imali snage vodili, kasnije doživjeli ubjedljiv poraz. Uglavnom, te utakmice jesu bile od koristi, vidjeli smo ono što smo željeli da vidimo, rastrčali se, a kako se bude prvenstvo približavalo tako će i ozbiljnost da se podiže na viši nivo. Ono što me raduje jeste spremnost igrača na rad, na treningu nas je uvijek veliki broj i svi su spremni da pomognu ekipi u narednoj sezoni, rekao nam je Slobodan Elez, kapiten Željeznice.

Novi igrači u Željeznici su Dejan Debelnogić, Vučina Šćepanović, Kerim Smječanin, Marin Ivičević, Admir Musić, Almir Kalember, Enis Beširević, Mario Miletić, Igor Đorda i Vladan Minić. Sa ekipom više nisu Sedin Mulaosmanović, Dragiša Kenjić koji je završio karijeru, te Suno Dedić. 

- Došlo je do određenih promjena u sastavu. Nekih igrača koji su igrali prošle sezone nema više tu, došli su novi koji će ih zamijeniti ili barem to pokušati. Generalno smo jači nego prošle sezone, doveli smo neke igrače koji imaju zavidnu reputaciju, neke ćemo pokušati da "oživimo". Vidjećemo šta će biti sa igračima koji igraju fudbal, Mandić, Perović, Terzić prošle sezone su bili jako bitni igrači za naš tim. Trenutno su posvećeni fudbalu, što u potpunosti razumijem, pa ćemo vidjeti kakva će situacija biti kada bude pauza u prvenstvu i ko će nam moći pomoći. Sigurno da bi oni bili veliki dobitak za našu ekipu. Mislim da imamo dobru ekipu na okupu u kojoj preovladava drugarstvo. Nema kod nas u klubu nekog novca, pa da garantujemo igračima plate, finansijsko obezbjeđivanje, ali trudimo se da svakom od momaka koji dođu u klub pomognemo onoliko koliko možemo, a oni tu zdravu priču prepoznaju i žele da budu dio ekipe.

Iako pojačani, u Željeznici ambicije ne mijenjaju, žele sredinu tabele i sigurnost u prvoligaškom karavanu. Za nešto više su otvoreni, ali bez imperativa.

- Jesmo se pojačali, ali naše ambicije se ne mijenjaju. Nama je u interesu da budemo stabilan klub i da ne dovodimo sebe u neke neugodne situacije oko opstanka, kao što je negdje bilo prošle sezone gdje smo u finišu bili pod nekim imperativom pobjede. Čujem, priča se da smo favoriti za ulazak u Premijer ligu, što ne znam baš koliko je ispravno. Nećemo mi bježati od ulaska u Premijer ligu, ako se ukaže šansa za to, ali nam to nije imperativ, niti previše razmišljamo o tome. Pitaju se nešto i protivnici u ligi, a neki od njih imaju izražene ambicije, imaju više novca od nas, pa možda i bolje ekipe. Dosta je kod nas novih igrača, niko ne može garantovati ni da ćemo se mi uklopiti na pravi način, to ćemo saznati tek kada odmakne sezona.

KMF Željeznica će u novoj sezoni igrati i u novoj dvorani. Iz dvorane OŠ "Aleksa Šantić" u Vojkovićima, Željeznica će se preseliti u novu sportsku dvoranu na Trgu Srbija. 


18 .kolo Prva liga RS
Beli anđeo 4 : 3 Radnik Siti
Glasinac 6 : 2 Jahorina
Željeznica 6 : 1 Boračka
Brčko Zdravlje 1 : 4 Ugljevik
Leotar 5 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik Siti (-3) 18 13 1 4 37
2 Leotar 18 9 3 6 30
3 Borac 18 9 2 7 29
4 Boračka 18 9 2 7 29
5 Željeznica 18 9 0 9 27
6 Ugljevik 18 8 2 8 26
7 Beli anđeo 18 8 2 8 26
8 Glasinac 18 8 1 9 25
9 Jahorina 18 7 2 9 23
10 Brčko Zdravlje 18 2 1 15 7