XS
SM
MD
LG

1 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Izveštaj utakmice

Želji bodovi u Posušju

31.08.2022 Administrator DC

Fudbaleri Željezničara su u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili Posušje rezultatom 2:1 i tako zabilježili drugu gostujuću pobjedu ove sezone. Sada Plavi imaju 12 bodova i nalaze se na četvrtom mjestu na tabeli dok je Posušje sedmo sa osam bodova. 

Željezničar je poveo iz prve prave prilike. Luka Malić je ubacio iz slobodnjaka sa desne strane, a Dženan Haračić sjajnim udarcem glavom matirao Luku Kukića za vodstvo Plavih. Četiri minute kasnije mogli su Plavi udvostručiti vodstvo, no Haračićev udarac glavom je zaustavio golman Posušja da bi u 25. minuti Brković veoma dobro prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu za Milanovića čiji udarac zaustavlja Bender.

 

U 27. minuti susreta su Plavi mogli postići drugi pogodak. Santos je izveo korner, lopta pogodila Drinu i došla do Haračića čiji je udarac glavom iz neposredne blizine zaustavio Kukić. Pokušao je Krišto nakon ubacivanja iz kornera Brkovića u 31. minuti susreta vratiti stvari na početak, no udarac glavom stopera domaćeg tima je završio preko gola golmana sarajevskog sastava.

Zvonimir Begić je u 33. minuti dalekometnim šutem pokušao ugroziti golmana Željezničara, no Josip Bender je sigurno zaustavio njegov udarac baš kao i Slobodana Milanovića minutu kasnije. Plavi su udvostručili prednost u 41. minuti utakmice. Amoa je sjajno prošao pored Pavlovića i ubacio za Haračića koji glavom matira Kukića i postavlja konačan rezultat prvog dijela. 

Posušje je drugi dio otvorilo prilikom Horića iz 57. minute susreta, no njegov udarac je sjajno zaustavio Bender, te je ostalo 2:0 za Plave da bi pet minuta kasnije pokušao Amoa, no Kukić je zaustavio njegov udarac. Posušje je uspjelo smanjiti rezultat u 71. minuti susreta. Slobodan Milanović je izveo slobodan udarac, a Josipa Bendera savladao napadač domaćih Pavković. 

Slobodan Milanović je u 77. minuti susreta imao veliku priliku, no njegov udarac je zaustavio pored gola Josipa Bendera da bi tri minute kasnije golman Željezničara zaustavio Pavkovića. U 92. minuti Posušje je opasno zaprijetilo golu Plavih, ali je u presudnom momentu dobro reagovao Luka Malić i spasio Želju što je bilo posljednje uzbuđenje na utakmici, te je Željezničar slavio važnu gostujuću pobjedu. 

Stadion: Mokri dolac. Gledatelja: 1.000. Sudija: Petrović Dragan (Banjaluka). Žuti kartoni: Pavlović, Lučić, Bešlić, Horić (Posušje), Haračić, Galić (Željezničar). Strijelci: 0:1 - Haračić (12), 0:2 - Haračić (41), 1:2 - Pavković (71). 

Posušje: Kukić, Brković (60. Vukoja), Milanović, I. Bešlić (83. D. Begić), Krišto, Hanuljak, Pavlović (46. L. Begić), Z. Begić (76. Šilić), Pavković, Lučić (46. Dadić), Horić. Trener: Ferdo Milin.

Željezničar: Bender; Galić, Kosorić, Drina, Malić; Hajdarević, Hodžić, Beća (75. Bekrić); Amoa (66. Gasal), Santos (89. Štilić) i Haračić (75. Beganović). Trener: Edis Mulalić. 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Posušje Željezničar
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača