XS
SM
MD
LG

2 : 0
Poluvreme
2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice

Jedinstvo bolje od Hea

31.08.2022 Administrator DC

Na najudaljenije gostovanje u prvom dijelu prvenstva fudbaleri „Hercegovca“ krenuli su znatno oslabljeni, bez čak šest prvotimaca, ali sa nadom da se dobrom igrom i zalaganjem može doći barem do boda. Na put nisu krenuli Salatić, Begenišić, G. Popadić, Andrić, Milidragović i Vukajlović, što zbog povreda što zbog radnih obaveza, pa su tako šansu dobili mlađi igrači, kao i oni sa manjom minutažom u dosadašnjem toku takmičenja. Kakva je kadrovska situacija u bilećkom drugoligašu bila pred gostovanje odličnom „Jedinstvu“ dovoljno govori i podatak da su na klupi, osim iskusnog Starovića, bili samo momci rođeni 2005. i 2006. godine.

„U Brodcu smo imali sve uslove da se predstavimo u najboljem svjetlu“, kaže Goran Samardžić, trener u stručnom štabu „Hea“. „Odlično pripremljen teren, korektan domaćin, dobro suđenje, sve je bilo na nivou osim naše igre u prvih 45 minuta. Bez razloga smo prepustili inicijativu iskusnim igračima „Jedinstva“ koji su to znali da iskoriste u punoj mjeri. Izostanak iskusnih prvotimaca se zaista osjetio, pa smo do kakve-takve organizacije u igri došli tek oko 25. minuta, imali preko Ilića lijepu priliku da dođemo do izjednačenja,  a onda u nadoknadi vremena pred odlazak na odmor primamo i drugi gol. U pauzi smo se dogovorili da krenemo odlučnije i pokušamo doći do gola, ali već na startu drugog poluvremena Tripo Jokanović je isključen i sa igračem manje sve što smo mogli da učinimo je bilo da održimo rezultat. Možda zvuči apsurdno, ali sigurno najbolji dio naše igre u Brodcu je bilo posljednjih pola sata, kada smo sa deset igrača konačno uspjeli da uspostavimo našu igru“, zaklučio je Samardžić.

 

Po opštim ocjenama najbolji igrač „Hercegovca“ u dosadašnjem toku prvenstva Filip Vujović i u Brodcu je bio zapažen. „Čestitam domaćinu za korektnoj igri i pobjedi, a mi smo u ovom trenutku i u ovom sastavu sigurno dali svoj maksimu. Možda smo mogli postići koji gol, ali treba biti pošten i reći da je naš golman Adrijan Milanović bio zaista fenomenalan i skinuo nekoliko čistih zicera“, kaže Vujović. „Nama ostaje da se dobro odmorimo i u narednim danima kompletiramo pred derbi sa komšijama iz Nevesinja.“

Na kraju, treba istaknuti da su svi iz ekspedicije FK „Hercegovac“ koja je gostovala u Brodcu oduševljeni dočekom i gostoprimstvom ljudi iz FK „Jedinstvo“. „Od dolaska na stadion do polaska za Bileću sve je bilo u najboljem mogućem redu, dočekani smo kao pravi sportski prijatelji, uz svu pažnju i pravi ljudski odnos. Sigurno ćemo znati da uzvratimo prijateljima iz Brodca na ovakvom dočeku“, poručuju iz tabora bilećkog drugoligaša.

Druge lige Druge lige Druga liga RS – Istok Jedinstvo Hercegovac
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača