XS
SM
MD
LG

Olympiacos Piraeus
22.12.2022 20:00
86 : 90
1/4
22 : 21
2/4
17 : 20
3/4
: 24
4/4
24 : 25
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Olimpijakos pao pred Zvezdom

23.12.2022 Administrator DC

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su u gostima Olimpijakos rezultatom 86:90 (22:21, 23:20, 17:24, 24:25). Izuzetno zanimljiva i neizvesna utakmica u kojoj je naša ekipa odnela  veliku pobedu.

 

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Vildoza sa 22 poena uz 8 asistencija, dok su odlični bili Petrušev sa 14 i Mitrović sa 13 ubačenih poena.

Utakmica je otvorena trojkom Branka Lazića, dok se nakon toga Olimpijakos nešto bolje snašao zahvaljujući pre svega trojkama, te poveo 11:5. Zvezda je imala odgovor na ovaj nalet domaćina, te je koševima Nedovića, Mitrović i Lazarevića vratila prednost na svoju stranu (11:12). Ista ova tri igrača su zaslužna za novi nalet naše ekipe koji je napravio seriju 4:9 za osetniju prednost (15:21). Sam kraj deonice je pripao domaćinu koji je ponovo došao do prednosti 22:21.

Nastavak meča kreće jako loše po našu ekipu koja je protivniku dozvoljavala otvorene šuteve i skokove u napadu, što je omogućilo Olimpijakosu da se odvoji na nešto veću razliku (31:24). Domaćin je u nastavku trojkama došao do prve dvocifrene presnosti (42:30). Od ovog momenta Zvezde kreće da igra značajno bolje na oba kraja terena, te serijom 3:11 odlazi na poluvreme uz mali zaostatak od sano četiri poena (45:41).

Dvocifren na poluvremenu je bio Nedović sa 10 poena, dok su po osam dodali Mitrović (uz 6 skokova) i Lazarević.

Odlična košarka igrala se u nastavku meča, gde se igralo koš za koš, sve do sredine deonice (53:51) kada se domaćin trojkama ponovo odlepljuje na nešto veću prednost (59:51). Od ovog trenutka kreće veliki preokret naše ekipe koja do kraja ove četvrtine pravi seriju 3:14 kojom u poslednju deonicu ulazi sa tri poena prednosti (62:65).

Ognjen Dobrić poslednji kvartal meča maestralno otvara, te sa osam vezanih poena donosi prvo dvocifreno vođstvo Zvezdi (63:73). X faktor u ovom delu meča je bez dileme bio Filip Petrušev koji je u odbrani sve stizao, kupio svaki odbitak ispod našeg koša, uz čak četiri blokade, dok je u napadu pogađao gotovo sve što je uputio ka košu. Pad u igri naše ekipe se desio pri rezultatu 67:78, kada Olimpijakos pravi seriju 15:6 kojom vraća egal (82:84). Košarkaši Crvene zvezde su smirenom igrom u poslednjim trenucima meča sačuvali prednost, a najzaslužniji za to je Vildoza koji je ubacio četiri penala u poslednjim sekundama meča za veliku pobedu naše ekipe 86:90!

KK Crvena zvezda mts: Holand, Vildoza 22, Lazarević 8, Mitrović 13, Lazić 6, Dobrić 12, Raduljica, Ilić, Nedović 12, Marković, Petrušev 14, Bentil 3;

Olimpijakos: Slukas 14, Blek 14, Vezenkov 13…

Trener KK Crvena zvezda mts Duško Ivanović: “Teška utakmica protiv Olimpijakosa, prema mom mišljenju jednog od najboljih timova ove sezone u Evroligi i jasnog favorita za fajnal for. Uspeli smo da zaustavimo Vezenkova, u ofanizvnom skoku i poenima. Osim u prvih 20 minuta u kojima smo imali problema sa skokom, odigrali smo dobar meč. U nastavku smo poboljšali kontrolu skoka, radili šta je trebalo da radimo da bismo pobedili utakmicu”.

Filip Petrušev:

“Osećam se sjajno. Trener mi je verovao, saigrači su mi verovali, svi koji smo bili na terenu verovali smo jedni drugima. Ko god da šutira, svi veruju u njega. Trka za plej-of sa Kampacom? Bićemo spremni, znamo kakav je Fakundo igrač, ali danas je bila veoma važna pobeda da bismo ostali u trci”

Luka Vildoza:

”Samo uživam dok sam na terenu sa momcima. Uživam i mislim da je tim uradio veliki posao večeras! Idemo definitivno napred kao tim,  verujemo da možemo više i da možemo da se borimo za plej-of”.

Crveno-beli u nedelju dočekuju Borac u okviru ABA lige, dok se Evroliga nastavlja utakmicom protiv Barse sledeći petak u već sada rasprodatom Pioniru.

Međunarodna koÅ”arka Međunarodna koÅ”arka Euroleague Olympiacos Crvena zvezda mts
Jevticc je ocenio igrača
campino je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača