XS
SM
MD
LG

Split Split
04.03.2023 18:00
95 : 96
1/4
24 : 27
2/4
23 : 21
3/4
24 : 23
4/4
24 : 25
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Naneli sačuvao Partizan

04.03.2023 Administrator DC

U duelu nekadašnjih šampiona Evrope, Partizan Mozzart Bet je u Dalmaciji pobedio sa 95:96 (24:27, 23:21, 24:23, 24:25)

 

Posle velike borbe u 20. kolu AdmiralBet ABA lige, Partizan Mozzart Bet je u Dalmaciji savladao Split. U duelu nekadašnjih šampiona Evrope, crno-beli su nakon trojke Džejmsa Nanelija na sekund i po pre kraja meča došli do veoma važne pobede. 

Prethodno, timovi su se nakon početne prednosti crno-belih nalazili u rezultatskom egalu. U nekoliko navrata, Parni valjak je uspevao da stekne od 4 do 6 poena prednosti, ali je domaći tim uvek uspevao da se vrati u meč. 

U poslednjih devedeset sekundi susreta viđena je drama dostojna slavnih duela iz istorije splitskog i beogradskog šampiona Evrope. Crno-beli su sa linije slobodnih bacanja preko Smailagića i Ledeja stekli 90:93, da bi domaći sa 2+1 Dominka Mavre došli do izjednačenja. Nakon sjajne odbrane domaćih i novog pogotka Mavre, Split je imao 95:93 na 6,5 sekundi pre kraja meča. Tada Željko Obradović traži tajm aut i postavlja akciju iz koje je Džejms Naneli pogodio trojku i doneo važan trijumf Parnom valjku! 

Posle meča, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je na konferenciji za medije izjavio: 

"Strašno uzbudljiva utakmica i zanimljiva u sjajnoj atmosferi. Želim pre svega da se zahvalim navijačima Splita na zaista fenomenalnoj dobrodošlici koju su meni lično uputili, ali i ekipi Partizana, kao i na aplauzima na kraju utakmice. Čestitam naravno ekipi Splita, jer mislim da su igrali izvanrednu utakmicu, i da su dobili utakmicu, bilo bi zasluženo. Jedna lopta je odlučila, odigrali smo aut sa strane, na sreću dobro, ubacio je igrač tri poena i zahvaljujući tome smo dobili utakmicu. Očigledno je bilo da nismo u utakmici od prvog trenutka, da taj zamor koji je prisutan zbog igara u Evroligi ostavlja veliki trag. Sama činjenica da smo u prvom poluvremenu imali samo jednu osvojenu loptu, to govori o tome kako smo igrali u odbrani i kako nam je zaista trebalo da se probudimo i da u nekim trenucima dođemo na četiri, šest razlike, a prosto je neverovatno u situaciji kad smo imali šest razlike, na kraju da tri zadnja napada primimo dve trojke i da primimo posle toga koš i faul. Košarka je još jednom pokazala kakva igra može da bude. Na kraju naravno moram da čestitam mojim igračima, izvukli smo se, veoma važna pobeda. Još jednom, sjajna atmosfera i zaista veoma lepa utakmica", istakao je Obradović. 

SPLIT: Saliven 15, Gizdavčić 2, Kalažić 6, Tišma 2, Runjić 1, Vuko, Šorter 25, Jukić, Perkušić, Dubravčić, Nelson 22, Mavra 22 

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević 10, Ledej 10, Avramović 9, Panter 9, Smailagić 13, Papapetru 4, Egzum 15, Naneli 18, Lesor 2, Trifunović 6, Anđušić, Madar

(Foto: Dragana Stjepanović) 

Međunarodna koÅ”arka Međunarodna koÅ”arka AdmiralBet ABA liga Split Partizan Mozzart Bet
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača