XS
SM
MD
LG

2 : 1
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Škrijelj.
79'
Iz slobodnog udarca, sa n ekih 20 metara, iskosa sa lijeve strane.
77'
Došao je domaćin do prednosti.
57'
Postava
Vedad Muftić(G) , Edin Cocalić (K), Sulejman Krpić , Nedim Mekić , Andrija Drljo , Amar Drina , Clerismario Santos Rodrigues , Dženis Beganović , Marin Galić , Benjamin Križevac , Irfan Jašarević , REZERVE Josip Bender(G) , Haris Hajdarević , Aleksandar Kosorić , Samir Bekrić , Semir Štilić , Benjamin Šehić , Omar Beća , Joseph Amoah , Armin Hodžić ,
Postava
Mihajlo Dabić(G) , Sadik Škrijelj , Dino Kalesić , Eldin Fačić (K), Ajdin Avdić , Zvonimir Mikić , Armin Mujčić , Ajdin Mujagić , Dejan Banjac , Kiril Aloian , Aldin Bijelić , REZERVE Aleksa Kertić(G) , Petar Mišić , Mujo Duraković , Ermin Huseinbašić , Miroslav Savinović , Josip Petrak , Aleksa Vintonji ,
Izveštaj utakmice

Željo bolji od Zvijezde

28.02.2023 Administrator DC

Fudbaleri Željezničara ugostili su večeras Zvijezdu iz Gradačca na Grbavici u prvom četvrtfinalnom susretu Kupa BiH. S obzirom na činjenicu da je Zvijezda ekipa iz nižeg ranga, a da je Željezničar vrlo ozbiljan kandidat za plasman na evropsku scenu, domaćin je kao veliki favorit ušao u ovaj meč, i pored toga što je trener Edis Mulalić u nastojanju da odmori pojedine igrače napravio nekoliko rotacija u kadru.

Zbog povreda nije bilo Hodžića i Štilića kod domaćih, a meč je od prve minute počeo Brazilac Santos, koji je skupa sa Drljom trebao biti najveća opasnost sa krilnih pozicija za gol gostiju. Već u trećoj minuti, Drljo šutira iz slobodnog udarca, ali ne pogađa okvir gola. Na drugoj strani se pokušajem revanšira Fačić, ali je i on neprecizan. 

 

Željezničar je očekivano bio bolji i opasniji tim, a u prvih petnaestak minuta bilježe se i dva pokušaja Dženisa Beganovića sa distance. Prvi od njih je bio vrhunski. Beganović je pogodio prečku udarcem sa 25 metara, lopta se odbila na gol liniju i pukom srećom za goste nije završila iza leđa golmana Dabića.

Zvijezda se malo oslobodila u nastavku prvog dijela, te je u 30. minuti mogla i zaprijetiti golu domaćih, no Škrijelj nije stigao jednu dobru loptu. Isti igrač je probao još jednom do poluvremena, dok je za Željezničar pokušaj zabilježio Nedim Mekić, no nije bio precizan. Pokušali su do poluvremena još i Križevac i Santos, ali nisu uspjeli pogoditi mrežu Dabića, pa se na odmor otišlo bez golova.

Josef Amoa i Armin Hodžić bili su odgovor Edisa Mulalića na činjenicu da njegov tim nije stigao do pogotka u prvom dijelu. Napadač iz Gane je u prvih nekoliko minuta drugog dijela imao dvije velike šanse, a iako nije pogodio, djelovalo je izvjesnim da gostujući tim neće izdržati još dugo.

To se obistinilo u 57. minuti, kada nakon jako lijepe akcije domaćih Hodžić postiže svoj prvi gol nakon povratka na Grbavicu i Željezničaru donosi vodstvo.

Opao je tempo igre nakon gola Željezničara i činilo se da će gosti posustati, ali nisu ni domaći previše insistirali i napadali. Međutim, u 77. minuti sjajan gol iz slobodnog udarca za udvostručenje prednosti domaćina postiže Dženis Beganović.

To je na neobičan način motiviralo goste, koji do kraja i sami stižu do gola, a postigao ga je Škrijelj na asistenciju Mujagića. Igrala se 79. minuta, a Željezničaru su tako stvoreni neplanirani problemi.

Imali su fudbaleri Zvijezde još jednu polukontru, prije nego je Željezničar ponovo preuzeo inicijativu u nastojanju da dođe do trećeg gola. Ipak, nije mu to pošlo za rukom, te je ostalo 2:1.

FK Željezničar - NK Zvijezda Gradačac 2:1 (0:0)
Stadion: Grbavica, Sarajevo
Gledalaca: 3000
Sudija: Dragan Kesić (Gradiška)
Strijelci: 1:0 - Hodžić (57), 2:0 - Beganović (77), 2:1 - Škrijelj (79)
Žuti kartoni: Hodžić (Željezničar), Bijelić, Mujagić (NK Zvijezda)

FK Željezničar: Muftić, Galić, Drina, Cocalić, Jašarević, Mekić, Beganović, Drljo, Santos, Križevac, Krpić. Trener: Edis Mulalić.

NK Zvijezda Gradačac: Dabić, Škrijelj, Kalesić (52. Petrak), Fačić, Avdić, Mikić, Mujčić, Mujagić, Banjac, Aloian, Bijelić (52. Huseinbašić). Trener: Nebojša Đekanović.

 

Fudbal Fudbal Kup Bosne i Hercegovine Željezničar Zvijezda
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača