XS
SM
MD
LG

Aleksandar Čeferin govorio na otvaranju nove zgrade N/FS BiH

Predsjednik UEFA-e, Aleksandar Čeferin, govorio je na otvaranju nove zgrade N/FS Bosne i Hercegovine.

On je istakao da mu je privilegija i zadovoljstvo što je danas u Sarajevu, te što je BiH postala bogatija za ovo zdanje.

- Privilegija i zadovoljstvo su mi da sam sa vama. Drago mi je što će BiH postati bogatija za ovu zgradu. Ovim svečanim činom ispunjen je cilj da budete podrška ili oslonac igračima iz cijele BiH. Svijet se ovih dana divi uspjehu vaše reprezentacije, to je veliki uspjeh. Cijeli svijet se divi Džeki i Pjaniću. Imate Džeku koji postiže golove kao od šale, a nikad nisam vidio da Ronaldo nekom dozvoli da izvodi slobodan udarac kao Pjaniću.

Pored uspjeha teško se zaboravi početak. Malo koji savez je imao težak početak, kao bh savez, ali ste ipak uhvatili korak sa elitom. Uspjeli ste zahvaljujući savezu, igračima, sportskim radnicima, te mom prijatelju na čelu saveza Dini Begiću. Uspjeh nije stigao preko noći,nego mukotrpnim radom, posebno sa mladim.

BiH je jedna od zemalja sa najvećim brojem turnira za mlade. Potvrda kvalitetnog rada je i da je BiH U17 tri godine uzastopno učestvovala na šampionatu. Imate odlične talente, perspektivu, igrače, rukovodstvo, ali imate užasnu infrastrukturu. Kad sam posljednji put bio u Sarajevu dobio sam obećanja od vlasti u BiH da će pomoći na poboljšanju infrastrukture.

UEFA će ostati pouzdan partner bh savezu i drago mi je da će naredni projekti biti od pomoći fudbalu u BiH. Infrastruktura je bitna za razvoj fudbala, ali bitni su i gledatelji. I gledatelji zaslužuju da gledaju svoje reprezentacije na dobrom stadionu.