XS
SM
MD
LG

Gacko spremno za Hapoel

 

 

 

Odbojkašice Gacka prvi ovosezonski evropski ispit imaće u okviru 1/16 finala CEV Challanger kupa protiv ekipe Hapoel Kfar Saba iz Izraela, a meč koji se sa nestrpljenjem u ovom hercegovačkom gradiću  čeka, zakazan je za  srijedu  sa početkom od 19 časova, na parketu SD Gacko.

Izabranice Saše Slijepčevića, već dugi niz godina nalaze se u samom vrhu ženske odbojke u BiH, a kao nagrada za dobre rezultate, dolaze evropski mečevi. Prethodnih sezona i nisu imali previše uspjeha, no svi se nadaju  iskoraku, jednom dobrom rezultatu i prolasku u narednu rundu. Trener Gačanki, Slijepčević optimista je pred ovaj meč, a  za naš portal kazao je da je ovo jedan veliki događaj ne samo za Gacko nego za čitavu Hercegovinu.

"To je prilika da publika u našem gradu prisustvuje jednom pravom odbojkaškom spektaklu. Siguran sam da će obje ekipe pružiti svoj maksimum i dati sve od sebe da dođu  do pobjede u prvoj utakmici. Sve to nam obećava jednu lijepu odbojkašku priredbu, koju Gacko kao grad odbojke sasvim sigurno  i zaslužuje", istakao je Slijepčević.

Nakon nešto skromnijeg početka, ova ekipa, koja po riječim odbojkaških stručnjaka u našoj zemlji spada  među dvije najkvalitetnije ekipe u zemlji, diže formu i  željeni nivo igre, pa ovaj meč dolazi u pravom trenutku.

"Što se tiče naše ekipe, forma u kojoj se trenutno nalazimo je u uzlaznoj putanji i iz dana u dan izgledamo sve bolje. Sve to nam daje za pravo da se nadamo da možemo iz utakmice u utakmicu da izađemo kao pobjednici ", jasan je trener Gačanki.

 

 

Kada su gošće iz Izraela u pitanju, starteg domaćih naglašava da nisu potpuna nepoznanica, te da okosnicu čine igračice sa “strane”.

"Što se tiče protivnika, nemamo baš previše informacija, i to je nešto što nam otežava pripremu utakmice. U ekipi imaju tri internacionalke, igračicu iz Brazila , reprezentativku Argentine i Poljakinju, što čini okosnicu tima. Najvažije je da svi spremni i zdravi dočekamo srijedu veče, a siguran sam da želje i motiva neće nedostajati, te da ćemo se prikazati našoj publici u pravom svjetlu, a nadam  se da ćemo ovaj put uspjeti da pred našom vjernom publikom u Gacku ostvarimo pobjedu koja bi nas približila 1/8 finala ovog evropskog takmičenja, što bi bio jedan veliki uspjeh",- kazao je Slijepčević i pozvao sve navijače da dođu u dvoranu i podrže djevojke koje prave sjajne rezultate dugi niz godina.

U odličnu atmofera sa tribina, koja će biti sedmi igrač odbojkašicama Gacka, ne sumnja ni kapiten tima, Helena Popović, koja se vratila u matični klub, nakon jednogodišnje pauze.

"Imali smo par povreda koje su nas poremetile, ipak sada je situacija mnogo bolja, tako da očekujemo jednu dobru utakmicu. Nismo uspeli da se najbolje upoznamo sa protivnikom, gošćama iz Izraela, no sigurno je da je riječ o kvalitetnoj ekipi. Atmosfera je odlična u ekipi, kao i u cijelom klubu, a na nama je da odigramo bez pritiska i pružimo igru kakvu znamo, a znamo da možemo mnogo" , kazala je Popovićeva.

 


Kula Gradačac 3 : 1 Smeč
BL Volley 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
Jahorina 3 : 0 Goražde
Modriča 0 : 3 Maglić
Sloboda 0 : 3 Gacko
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bimal-Jedinstvo 18 18 0 53
2 BL Volley 18 15 3 44
3 Gacko 18 13 5 41
4 Kula Gradačac 18 13 5 38
5 Sloboda 18 9 9 28
6 Maglić 18 7 11 21
7 Smeč 18 7 11 19
8 Goražde 18 4 14 14
9 Jahorina 18 4 14 12
10 Modriča 18 0 18 0