XS
SM
MD
LG

Evrokup: Zvezda rutinski sa Limožom

Košarkaši Crvene zvezde pobjedom su otvorili TOP16 fazu Evrokupa. Oni su u Beogradu savladali Limož sa 83-71.

Meč je otvoren u veoma brzom ritmu. Cirbes i Reglend su bili napadački raspoloženi, Simanić sjajan defanzivno i Zvezda je došla do dvocifrene prednosti. Ipak, prvi period Zvezda je dobila sa 25-16. Zvezda je nastavila sjajno i u drugom periodu. Imali su i 13 poena prednosti a onda su naprosto stali. Limož je smanjio zaostatak i sa pristojnih -8 otišli su na odmor.

U drugom poluvremenu Zvezda je bila očajna na startu. Limož je uspio prići na samo dva poena zaostatka. Međutim, ponovo se razigrao fenomenalni Simanić i Zvezda je odbila anlet Limoža. Zvezda je na kraju sa pet poena prednosti ušla u psolednji period. Limož je prišao na -2 na startu poslednjeg perioda, Zvezda je bila nervozna a onda se ukazao Filip Čović. Fenomenalna sekvenca što poenterska što razigravačka Čovića, donijela je Zvezdi dvocifrenu prednost. Zvezda je na kraju mirno privela meč kraju i došla do pobjede.

Zvezdu je do pobjede predvodio Beron sa 13 poena a sjajan je bio i Čović sa 12 poea i pet asistencija. Hardi je predvodio goste sa 20 poena.

Foto: Evrokup