XS
SM
MD
LG

Široki napada Premijer ligu

 Fudbalerke Širokog Brijega započele su pripreme za nastavak sezone u Prvoj ligi Federacije BiH u kojoj je osnovni cilj plasman u Premijer žensku ligu BiH. Ekipa Ivana Kvesića u nastavak sezone će ući sa šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mladost.

Što se tiče igračkog kadra, u svoje redove doveli su dva pojačanja, Josipa Jelavić koja je stigla iz Imotskog i Sara Milićević, dok klub nije niko napustio.

- U nastavku sezone očekujem ozbiljan pristup i još bolje zalaganje od svoje ekipe. Očekujem i neke tvrde utakmice, ali gledaćemo najviše sebe i ako budemo pravi sve osim prvog mjesta bilo bi iznenađenje. Posebno jer imamo kadar koji se nije rasipao, a imamo i dvije nove igračice koje su na probi pokazale kako se na njih itekako može računati, to su Josipa Jelavić i Sara Milićević koje su itekako pojačanja, a i kadetkinje koje smo priključili su ozbiljni kandidati za prvi sastav. Tu mislim na cure koje su priključenje i reprezentaciji BiH, Andrea Soldo i Anđela Bošnjak. Cilj je ulazak u Premijer žensku ligu BiH, ali ići ćemo korak po korak, jer imamo ozbiljne protivnike koje ni u kojem slučaju nećemo podcjeniti. Radićemo najviše na fizičkoj pripremi, taktičkim pozicijama, najviše za prvu i drugu utakmicu, te kroz četiri pripremna meča izanalizirati prvih 11, to jeste 18 cura za početak prvenstva, izjavio je Ivan Kvesić, trener Širokog Brijega.

Na pripremam se nalaze sljedeće fudbalerke: Gabrijela Ćuk, Iva Matea Boban, Lucija Lovrić, Nela Sabljić, Magdalena Pranjić, Ana-Marija Hrkać, Ana Buhač, Josipa Radoš, Ana Šaravanja, Ivana Mikulić, Lea Čepo, Martina Vuletić, Josipa Musa, Branka Bagarić, Barbara Ljubić, Matea Marušić, Renea Bogdan, Nikolina Čerkez, Ivana Grgić, Slavica Glavota, Marija Radoš, Julija Kvesić, Jelena Grbešić i Ana Kvesić. Kadetkinje: Antea Marjanović, Anđela Barbarić, Ivana Galić, Magdalena Ljubić, Monika Ćubela, Lucija Zovko, Andrea Soldo, Emanuela Barać, Marija Zelenika, Ana Kožul, Petra Šuška, Lana Brkić, Zrinka Sesar, Anđela Čović, Marija Jelić, Ana Brkić, Maja Soldo, Viktorija Lovrić, Marija Lasić, Lana Crnjac, Laura Ćeškić, Anđela Bošnjak, Anđela Gagro, Marija Ivanković.


Fortuna 5 : 0 Sloboda
Čelik 0 : 0 Sana 2014
Široki Brijeg 9 : 0 Rosa Brandis
Libero 3 : 0 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Široki Brijeg 14 12 0 2 36
2 Sana 2014 14 10 1 3 31
3 Mladost 14 8 0 6 24
4 Libero 14 7 2 5 23
5 Rosa Brandis 14 4 2 8 14
6 Fortuna 14 4 1 9 13
7 Sloboda 14 4 0 10 12
8 Čelik (-3) 14 3 2 9 8