XS
SM
MD
LG

Mačva u petak dočekuje beogradski Rad

Utakmicu 24. kola Super lige Srbije, šabačka Mačva odigraće na svom terenu sa ekipom Rada. Susret na stadionu Mačve igra se u petak, 01. marta od 18 časova, uz direktan prenos na Televiziji Arena sport.

U najavi kola, na konferenciji za novinare FK „Mačva“, šef struke crveno-crnih Darko Tešović kaže da je u velikoj meri zadovoljan odnosom igrača prema obavezama i zahtevima koje pred njih stavi stručni štab, ali i odigranim utakmicama iako je u prvoj zabeležen poraz, a u prošloj remi.

„Ekipa Mladosti je već godinama među prvih šest u Srbiji, ali iako smo pretpreli minimalni poraz, ne mogu da kažem da nisam zadovoljan onim što su igrači pokazali na terenu. Potom remi sa ekipom Zemuna, a bili smo veoma blizu pobede, zato mogu da kažem da smo polovično zadovoljni. Utakmica sa ekipom Rada nam je veoma bitna, jer želimo da se pomeramo ka sredini tabele, ali susret pred nama bitan je i za Rad, koji pokušava da se iščupa iz donjeg dela tabele. Imaju dosta dobrih i kvalitetnih igrača, neke i poznajem iz ranijeg perioda, tako da je protivnička ekipa spoj iskustva i mladosti i sigurno neće doći u Šabac da se predaju. Moji momci su vrlo svesni situacije, da bi nam ova pobeda donela mnogo, kako bi se polako priključili gornjem delu jer iako je to mnogima nestvarno, mi verujemo da to možemo. S druge strane, igramo pred našom publikom, u dobrom večernjem terminu pod reflektorima, uz povoljne vremenske uslove, uz kamere Arene i sigurno ne postoje lepši motivi za igrače nego kda igraju pod tim uslovima. Želeo bih zato da pozovem i navijače da dođu u što većem broju i da podrže ove momke, jer im je to sada zaista potrebno. Pobeda bi nam donela dosta i na motivacionom planu za narednu utakmicu u sredu kada ponovo igramo na svom terenu sa ekipom Dinama“, rekao je Tešović.

Kapiten Filip Pejović susret sa Radom smatra velikom šansom za važne bodove i nadoknadu propuštenih brojnih šansi iz prethodna dva susreta. „Dugo vremena nismo pobedili, nivo igre je bio zadovoljavajući, ali nismo uzimali tri boda. Sada je situacija takva da su se složile stvari u ekipi i da ne postoji nijedan razlog da ne budemo na našem objektivnom nivou u petak, kako bi zabeležili pobedu. Ekipu Rada dobro poznajemo, sa njima igramo neizvesne utakmice, kvalitetni su u to nema sumnje, ali mislim da će ishod utakmice zavisiti od nas“, rekao je Pejović.

Golman Dušan Puletić, takođe je kao i kapiten Pejović pozvao navijače da ispune tribine i da budu vetar u leđa fudbalerima Mačve, kako bi zajedno izborili izuzetno važne bodove. „ Težak susret je pred nama, ali koji može mnogo toga da nam donese ukoliko se pokažemo u najbolejm svetlu i damo svoj maksimum, a siguran sam da svi ulazimo sa takvim ambicijama u ovaj meč, ali i hladne glave kako bi ostvarili što bolji rezultat“, naveo je Puletić.

Blagajne sa radom počinju na dan utakmice od 16 časova kada se otvaraju i kapije stadiona Mačve.

pr Ana Acan