XS
SM
MD
LG

Evro gol Aleksića vredan tri boda

U vojvojanskom derbiju uspešniji su bili Bečejci. Jednim golom osvojili su tri vredna boda, a strelac je bio povratnik kraj Tise Kosta Aleksić. Postignuti gol je po atraktivnosti bio izuzetan.

U najvećem delu kraj Tise igralo se na sredini terena

Aleksić je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane nešto izvan kaznenog prostora i pogodio suprotan ugao gostiju. Tako se ispunila želja trenera Dušana Bajića da mu igrači podare najdraži rođendanski poklon u vidu celog plena na premijeri nastavka prvoligaške trke. Imajući u vidu da su momci sa Tise, posla dva remija pod vođstvom Bajića u svojoj avliji, sad pobedili, onda je bila razumljiva radost u svlačionici domaćina.

Mladi Sava Radić se nije štedeo i u borbi je nos stradao

O samoj igri može se reći da je, bez obzira što nije bilo mnogo šansi i smo jedan gol, zadovoljila prisutne na tribinama. Oba rivala su pokazala da su fizički pripremljeni, jer su se dobro kretali po teškom terenu. Nedostaje još uvek pas igra i koncentracija u završnici. Bečejci su prvi pripretili u 32. minutu, ali Erdeljan nije materijalizovao izvrsnu asistenciju Tomčića. U poslednjem napadu prvog delaigre Ivančević je dobro prošao po desnoj strani, ali se Živkov isprečio.

Nastavak je doneo identičnu sliku iz prvog poluvremena. Igralo se, uglavnom, na sredini terena, ali je bilo višeprilika. Gosti su već u prvom napadu pripretili. Posle neopreznosti Avdića, usladio je u 47. minutu kontranapad i tamnoputi i brzonogi Bađi je ušao ukazneni prostor, ali je golman Živkov prozreo njegovu nameru i izbio loptu van terena. Dva minuta kasnije solo prodor visokog Tomčića iproigravanje omalenog Bajića, koji je sa ivice kaznenog prostora dobro šutirao, ali pravo u golmana Prekovića. U 64. minutu „rezervista“ Banjac se iznenada našao u prilici, ali je njegov šut sa desetak metara bio lak plen za sigurnog Živkova. Sam finiš mogao je da udvostruči konačan rezultat. Izuzetno pokretljivi Dejan Rahić je maestralnu uposlio Dražića, ovaj centrirao s desne strane, a Erdeljan za malo bio kratak da glavom materijalizuje  možda i najlepšu akciju utakmice.

Navijači željni pravog fudbala aplauzom su nagradili oba rivala, a posebno svoje ljubimce za vrednu pobedu, koja im monogo znači u borbi za opstanak.

OFK Bečej 1918 – Inđija  1:0

Bečej: Gradski stadion kraj Tise. Gledalaca: 400. Sudija: Andrija Stojanović (Beograd). Strelac: Aleksić u 75. minutu. Žuti kartoni: Banić, Mirkov (OFK Bečej 1918), Vraštanović, Ilić, Veličković (Inđija).

OFK Bečej 1918: Živkov 7,5, Radić 8, Stanojev 7, Živković 7, Kragović 7,5, Mirkov 7, Rahić 8, Tomčić 7 (pd 78. Dražić -), Bajić 7 (od 85. Petrić -), Avdić 7 (od 68. Aleksić), Erdeljan 7.

Inđija: Preković 7, Anđelković 7 (od 60. Banjac 6), Veličković 7,Rogač 7, Ilić 7, Janjić 7 (od 78. Damnjanović -), Vraštanović 7, Jeličić 7, Ivančević 7, Bastajić 7 (od 75. Andrejić -), Bađi 7.

Najsrećniji posle utakmice bio je strelac jedinog gola Kosta Aleksić