XS
SM
MD
LG

Bečejci tek ulaskom u igru Timčića ličili na sebe

Umesto očekivane rapsodije, umalo rasprodaja kraj Tise! Sprečio je to Kosta Aleksić golom u 90. minutu i tako sam sebi prvi čestitao 21. rođendan, koji će zvanično obeležiti u subotu. Novom pobedom Bečejci su povezali i četvrtu utakmicu bez poraza. Iako su do nove „trojke“ stigli zasluženo, zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu, pohvale idu i na račun mladića iz Zemuna, koji su potvrdili da imaju potencijal i predstavili su se kraj Tise kao čvrsta ekipa.

Najveći deo vremena lopta je provela na sredini terena

Prvo poluvreme će svi zaboraviti. Igralo se na sredini terena, bez ijedne izglednije prilike, pa je u novinarskim  beležnicama ostalo zabeleženo jedino da je štoper Zemunaca Filip Matović u 27. minutu napustio teren zbog povrede.

     Ulaskom Čedomira Tomčića, momci sa Tise su se preporodili, a u odbrani gostiju nastala je prava pometnja. Već u 50. minutu Tomčić je proigrao Bajića, koji šutira kraj gola. Sedam minuta kasnije sam Tomčić je opalio po lopti sa ivice kaznenog prostora i golman Vujanić je krajnjim naporom izbio loptu iz donjeg levog ugla. Pritisak Bečejacase nastavio i već u sledećem minutu Bajić je uputio pravi projektil iskosa sa desne strane, lopta je prošla kraj golmana, a sa gol linije izbacio je Šiškov. 

U 61. minutu Tomčićje ubacio „u vatru“ Dražića, koji je „izgoreo“ i lopta se našla u naručju istrčalog golmana Vukanića. Aleksić je u 68. minutu centrirao s desne strane, a Kragović kod druge stative skočio i za malo šutirao preko prečke. Tri udarca iz ugla izveli su Bečejci u 72. i narednom minutu, ali promene rezultata nije bilo. Ni u 87. minutu, kad je nekoliko igrača domaćih moglo da ozbiljnije ugrozi gol gostiju, pogotovo Dražić koji je poslednji bio u prilici. Činilo se da je to bila poslednje prilika koja je otišla u nepovrat.

I zaista je tako bilo. Jer, u 90. minutu šansa je pretvorena u pogodak. Lazić je uspeo sa levog boka da ubaci loptu pred gol gostiju, gde je Kosta Aleksić bio pribran i sa sedam osam metara poslao loptu u nebranjeni deo mreže za minimalnu, ali zlata vrednu pobedu.

OFK Bečej 1918 – Teleoptik 1:0

Bečej: Gradski stadion kraj Tise. Gledačaca: 400. Sudija: Borko Mijajlović (Končarevo). Strelac: Aleksić u 90. minutu za OFK Bečej 1918. Žuti kartoni: Dabižljević, Aleksić (OFK Bečej 1918), Vorotović, Peličić (Teleoptik)-

OFK Bečej 1918: Živkov -, Radić 7,5, Stanojev 7,5, Petrić 7, Kragović 7,5, Mirkov 7, Dabižljević 6,5 (od 84. Lazić -), Aleksić 7,5, Avdić 6,5 (od 55. minuta Dražić 6), Bajić 7,  Matijašević 5,5 (od 46. Tomčić 8).

Teleoptik: Vukanić 7, Šiškov 7, L. Čermelj 7, Matović – (od 27. Peličić 6,5), Vlalukin 7, F. Čermelj 7, Milosavljević 7, Kokir 7, Guzina 6,5 (od 65. Ilić -), Jovanović 7, Vorotović 6,5 (od 79. Babović -).