XS
SM
MD
LG

EL: Bajern sam sebe porazio i ostao bez TOP8

Košarkaši Bajerna doživjeli su 16. poraz u Evroligi. Bavarci su poraženi kod Darušafake sa 92-87 te tako ostali bez šansi za plej of Evrolige.

Bajern je odigrao gotovo pa perfektno u prvom periodu. Odbrana čvrsta a napad odličan. Jović i Đedović su bili izuzetno raspoloženi i prvi period Bajern je dobio sa 27-14. Međutim, Darušafaka se u drugom periodu raspucala. Pogodili su ogroman broj trojki i u jednom momentu su prišli na -2. Ipak, Bajern je dobro finiširao prvo poluvrijeme i na odmor odlaze sa šest poena prednosti. 

Bajern je serijom Đedovića u nastavku došao do +11. Međutim, Dacka se nije predala. Topili su prednost Bajerna a onda su došli do preokreta i vodsta 62-61. Ipak, Koponen pogađa dvije trojke u završnici trećeg perioda i Bajern sa +2 ulazi u poslednji period. Bajern je neko vrijeme održavao vodstvo zahvaljujući Koponenu i Joviću. Ipak, Kid i Daglas prave seriju i donose pet poena prednosti Dacki. Nakon trojke Koponena Bajern je prišao na -1. Daglas je imao dva bacanja, drugo je promašio ali je došao do ofanzivnog skoka. Ponovo je jedno bacanje promašio a sa druge strane Koponen maša trojku za izjednačenje i to je bio kraj za Bajern.

Darušafaku do pobjede predvodio je Daglas sa 26 poena dok je Koponen predvodio Bajern sa 23 poena.

Foto: Evroliga