XS
SM
MD
LG
07.04.2019 Trebinje Livee

Bitka za Prvu ligu

ŽOK Leotar, Trebinje

U Sportskoj dvorani Osnovne škole " Jovan Jovanović Zmaj" danas će se održati finalni turnir za prvaka Druge ženske lige Republike Srpske u odbojci na kome učestvuju četiri ekipe.

Na turniru će nastupiti OK "Kotor Varoš" iz Kotor Varoša, OK "Prijedor" iz Prijedora, OK "Drina" iz Zvornika i domaćin ŽOK "Leotar".

Pobjednik turnira biće novi član Prve lige Republike Srpske, a poraženi iz finalne utakmice, kao drugoplasirani klub Druge ženske lige izboriće učešće u play-out utakmicama za popunu Prve ženske lige Republike Srpske.

Ekipa OK "Drina" iz Zvornika je kao i ŽOK "Leotar" prošlogodišnji učesnik finalnog turnira.

Prošle godine trebinjske odbojkašice nisu imale sreće u polufinalu gdje su nakon dramatične utakmice poražene, a ove godine su za jednu godinu iskusnije, zrelije, a ekipa je, uglavnom, u istom sastavu ostala na okupu.

Prema riječima trenera ŽOK "Leotar" Miša Pešića, ekipa se pripremala intenzivno i nadaju se plasmanu u viši rang takmičenja.

"To su djevojke koje su u prosjeku 2002. godište, mlada ekipa. Nemamo informacija za druge ekipe, ali se nadam se da ćemo odigrati najbolje što možemo i da ćemo ući u finale. Ako uđemo u finale uz pomoć publike učinićemo sve da budemo prvaci", rekao je Pešić.

Uprava ŽOK "Leotar" poziva sve ljubitelje sporta i odbojke da dođu i podrže mlade odbojkašice kako bi se postigao najveći uspjeh u ženskoj odbojci Trebinja.

Program turnira:

11.00 časova – Polufinalna utakmica ŽOK „LEOTAR“ – OK „KOTOR VAROŠ“;

13.00 časova – Ceremonija otvaranja turnira;

13.30 časova – Polufinalna utakmica OK „PRIJEDOR“ – OK „DRINA“;

16.00 časova – Finalna utakmica; (dodjela pehara po završetku finalnog turnira).