XS
SM
MD
LG

Rasel i drugovi brejknuli Filu za 1-0

Košarkaši Bruklina savladali su Filadelfiju sa 111-102 te su brejkom poveli sa 1-0 u četvrtfinalu Istočne konferencije.

Foto: ClutchPoints

Filadelfija je bolje otvorila susret. Džimi Batler bio je razigran i Filadelfija je imala prednost ali ne veću od pet poena. Međutim, ulaskom ugrača sa klupe, Bruklin hvata dobar ritam. Sjajno su finiširali prvi period i dobili su ga sa 31-22. U drugom periodu Bruklin je nastavio sa sjajnom igrom. Posebno su bili raspoloženi Lavirt i Dinvidi. Imali su u jednom momentu i 17 poena prednosti. Ipak, Filadelfija je dobro finiširala prvo poluvrijeme i sa ''samo'' -8 otišli su na odmor.

Fila je dobro otvorila drugo poluvrijeme i prišli su na samo dva poena zaostatka. Onda je u seriju ušao fenomenalni Dianđelo Rasel koji je u trećem periodu sasuo 14 poena Filadelfiji. Domaći su se pokušali održati u igri koliko god je to moguće ali su ipak bili na -11 nakon trećeg perioda. Pokušavala je sve Filadelfija da dođe do preokreta u poslednjem periodu ali jednostavno su bili nemoćni. Bruklin je imao odgovor na sve i na kraju su rutinski došli do pobjede.

Bruklin je do pobjede predvodio sjajni Dianđelo Rasel. On je postigao 26 poena od čega je 19 dao u prvom poluvremenu. Batler je predvodio Filu sa 36 poena a naš Marjanović imao je 13 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Foto: ClutchPoints