XS
SM
MD
LG
16.04.2019 Radio Foča /Igor Janković

Teren umjesto ledine

Slijedi sijanje trave

Proplanak na Avinom brdu iznad Foče, koji odvajkada služi za sportska takmičenja, prije svega za fudbal, pretvoren je, zahvaljujući entuzijazmu mještana i Ministarstvu sporta Republike Srpske, u pravo fudbalsko igralište.

Mještani Prevraća, naselja podno Avinog brda, u fočanskoj mjesnoj zajednici Dušanovo,  angažovali su građevinske mašine koje su poravnale ukošenu i džombastu ledinu.

Za sada zemljano, a uskoro bi trebalo biti travnato igralište, koje je već prozvano „fočanskim Vemblijem“, ograđeno je metalnom ogradom i ocrtano krečom.

Iskopano je i izneseno oko 700 kubika zemlje, a radove je, posredstvom Fudbalskog kluba „Sutjeska“, finansiralo Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

Mještani ističu da veliku zahvalnost duguju sada već bivšoj ministarki Fočanki Jasmini Davidović, u čijem mandatu su odobrena sredstva za uređenje igrališta.

Inicijator ove akcije Milorad Filipović iz Prevraća kaže da je odavno imao veliku želju da se ovo izletište pretvori u pravo igralište, na kojem bi, osim rekreativaca, mogli da treniraju i aktivni fudbaleri.

„Sanjali smo da dobijemo ravan teren, jedinstveno travnato igralište za mali fudbal, na kojem se neće više dešavati povrede. Sljedeća faza je sijanje i formiranje trave, beton nas ne interesuje, a već su počeli da dolaze fudbaleri „Sutjeske“ da treniraju, ali i porodice sa malom djecom“, kaže Filipović.

Na ovom terenu, okruženom crnogoričnom šumom, koji je Fočacima jedno od omiljenih izletišta, 28. aprila biće održan Četvrti vaskršnji turnir u malom fudbalu, koji organizuju mještani Prevraća.

Prethodnih godina na turniru je učestvovalo po desetak ekipa, a organizatori vjeruju da će ih sada biti i više, jer su uslovi za igru dosta bolji.

Filipović se nada da će i opština pomoći da se pored igrališta postave ljetnikovci, a kaže da ima mjesta i za jedan koš, da bi se ovo izletište dodatno uredilo.