XS
SM
MD
LG

EL: Micić odveo Efesn na F4

Foto: Evroliga

Košarkaši Efesa savladali su Barselonu sa 80-71 u majstorici te će igrati protiv Fenerbahčea na završnom turniru Evrolige.

Prvi period ni po čemu nije ličio na jednu ovako bitnu utakmicu. Napadi gotovo pa perfektni a odbrana nije bilo nigdje. Barsa je sjajno šutirala i konstantno je održavala vodstvo. Na kraju su prvi period dobili sa 28-23. I u drugom periodu gledali smo sjajnu košarku. Kod Efesa se razigrao u ovom periodu Vasa Micić. Ipak, Barsa je održavala vodstvo sve do rezultata 42-40. Tada Efes pravi seriju 7-0 i dolaze do preokreta. 

Treći period bio je dosta tvrđi. Vidjela se i nervoza koja je normalna za ovake mečeve. u prva tri inuta nije bilo poena. Kasnije su ekipe uhvatile ritam. Efes je održavao prednost a Barsa je u jednom momentu prišla na -1. Ipak, Trojkom Larkina, Efes dolazi do +4 pred poslednji period. Efes je sa dvije trojke na startu poslednjeg perioda došao do +10. Barsa se nije predavala. Uspjeli su prići na -4 i imali napad ali ga nisu iskoristili. Potom Moerman pogađa za +7, Barsa gubi loptu i to je bio kraj.

Efes je do pobjede predvodio Larkin sa 18 poena dok je Micić bio sjajan sa deset poena, deset asistencija i tri ukradene lopte. Singlton i Ertel predvodili su goste sa po 12 poena.