XS
SM
MD
LG

Frankopan prelazi u 1.ŽLP sljedeće sezone, a u 2.ŽLP ?

 

Frankopan, ove sezone je i prije odigravanja zadnjeg kola osigurao prolaz u Prvu županijsku ligu Posavine pobjedivši Mladog Zadrugara 1-0. Mladom Zadrugaru ovo će biti još jedna sezona u kojoj ih je samo malo falilo do tog prolaza u Prvu županijsku ligu. I tako, dok se Frankopan polako priprema za Prvu županijsku ligu, klub koji će se relegirati Drugu županijsku ligu još se ne zna. Prema tablici Druge županijske lige, trebala bi to biti ekipa iz Dubrava, ali s obzirom da je ekipa prestala sa igranjem i odustala od takmičenja  još u jesenskom dijelu, nemoguće je da oni sljedeću sezonu dočekaju. Postavlja se pitanje zašto su uopšte do dana današnjeg u ligi kada u pravilniku Fudbalskog saveza stoji sljedeće:

Član 67. U slučajevima kada je klub rasformiran, kada prestane sa radom ili odustane od takmičenja u toku jesenjeg dijela prvenstva ili od završetka jesenjeg dijela prvenstva do početka proljetnog dijela prvenstva, bite brisan iz takmičenja, sve njegove do tada odigrane utakmice će se smatrati kao da nisu igrane, a naredne po rasporedu neće se registrovati po službenoj dužnosti rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist njegovih protivnika. U slučajevima kada se klub rasformira, prestane sa radom ili odustane od takmičenja u toku drugog dijela takmičenja, sve njegove do tada odigrane utakmice registrovat će se postignutim rezultom, a sve naredne utakmice po rasporedu registrovat će se po službenoj dužnosti rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist njegovih protivnika.“

Ekipa koja je odmah iznad njih je Mladost iz Donjeg Svilaja, ekipa koja bi trebala biti bačena u Drugu ligu da su Dubrave bile izbačene po pravilnika sa takmičenja.

Tko će sada u Drugu ligu, još se ne zna, ali znamo definitivno da ovdje nisu „čisti poslovi“ i da pravila ne vrijede jednako za sve klubove.


Tramošnica 3 : 1 OFK Brčko
Ravne 4 : 1 Mladost
Dinamo 75 0 : 0 Korpar
Frankopan 1 : 0 Mladi Zadrugar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Frankopan 13 10 3 0 33
2 Mladi Zadrugar 13 8 2 3 26
3 Korpar 13 6 4 3 22
4 Ravne 13 6 1 6 19
5 Mladost 13 5 2 6 17
6 OFK Brčko 13 3 2 8 11
7 Dinamo 75 13 3 2 8 11
8 Tramošnica 13 2 2 9 8