XS
SM
MD
LG

Zvorničanke u Premijer ligi

Šampionke Republike Srpske: Drina, Zvornik

Fudbalerke Drine osvojile su titulu prvaka Republike Srpske i u dvije utakmice baraža sa ekipom Sloge iz Kakmuža, kod Petrova, stekle status člana Premijer lige Bosne i Hercegovine. Danas je u Zvorniku bilo 1:1, a zbog bodova koje su dobile u Kakmužu za zelenim stolom od 3:0, zbog nepravilnog nastupa dvije fudbalerke za Slogu, to im je bilo dovoljno za titulu.

Sama utakmica imala je dva različita poluvremena. U prvom su domaće fudbalerke igrale dosta stegnuto i u grču, što su iskoristile mnogo iskusnije gošće i povele sa 1:0. Bilo je to pomalo neočekivano jer je Sara Pejić, sa nekih 18 metara iskosa sa desne strane iz slobodnog udarca savladala veoma dobru Slađanu Nikolić, a da niko iz odbrane Drine nije reagovao. To je bio i jedini momenat vrijedan da se zabilježi u prvom dijelu igre.

U drugom poluvremenu domaće su se oslobodile grča i počele atakovati na gol gošći. U 58. minutu dobra akcija Ružice Milošević i Milane Jović, rezultirala je šutem ove druge koji je završio u maloj mreži. U 72. minutu agilna Sanja Matić odlično šutira, ali je njen udarac izblokirala Admira Fetić.

Period od 75. do 82. minuta pripao je gošćama, ali se tada istakla odlična Slađana Nikolić.

Ona je prvo odbranila odličan šut Tijane Pejić, a onda i udarac sa 25 metara Admire Fetić. U 82. minutu odlične gošće izvele su dobru akciju nakon koje je Tijana Pejić pošla sama prema golu Nikolićeve, ali ova padom u noge spasava svoj gol.
U 85. minuti odličnu akciju izvele su Ana Šaran i Sanja Matić, ali Matićeva pogađa spoljni dio mreže.

I onda, pri kraju, izjednačenje i erupcija oduševljenja mladih Zvorničanki. Igrao se 86. minut, kada je pogriješila odlična Admira Fetić, a do lopte je došla Sanja Matić i sama sebe nagradila izjednačujućim golom Drine.

Sve igračice Drine zaslužuju pohvale, ali se mora istaći neprelazna Ružica Milošević, veoma prodorna i opasna Sanja Matić i neprelazna Slađana Nikolić. Trenerski tandem ima svakako velike zasluge za ovaj istorijski uspjeh.

Poslije utakmice potekao je šampanjac i uslijedila čestitanja fudbalerki između sebe, a i malobraojna publika ih je nagradila velikim aplauzom.

Veliki pehar namijenjen prvaku Republike Srpske, kapitenu Martini Vidović, predao je Dragan Mejakić, komesar takmičenja Prve lige Republike Srpske za žene, a svim igračicama i trenerima Goranu Petroviću i Zoranu Tomiću on je predao i zlatne medalje.