XS
SM
MD
LG

Drina, Sloga ili Banjaluka?

Premijer ženska liga Bosne i Hercegovine završena je još 19. maja. Od tada pa do danas poznato je sedam ekipa koje će naredne sezone igrati u ovom takmičenju to su: SFK 2000 Sarajevo, Iskra Bugojno, Emina Mostar, Lokomotiva Brčko, Radnik Bijeljina, Modriča i prvak Prve ženske lige Federacije Bosne i Hercegovina, ekipa Široki Brijeg.

Prošlo je više od mjesec dana od završetka sezone, a i dalje nije poznato koja osma ekipa će naredne sezone igrati u društvu najboljih. Prema do sada postignutim rezultatima, Drina Zvornik je šampion Prve lige Republike Srpske, pa bi oni trebali da budu ta osma ekipa.

Međutim Sloga iz Petrova je uložila žalbu Fudbalskom savezu Republike Srpske da je Drina cijelu sezonu lažirala kompletno prvenstvo, uvođenjem kadetkinja na tuđe registracije.

Cijeli slučaj prati i ekipa Banja Luka, koja je napustila ove sezone društvo najboljih, ali ona i dalje može da ostane ukoliko FSRS kazni Drinu Zvornika, a Sloga Petrovo ne bude željela  da ide u najviši rang.

Kako smo saznali sastanak o ovom pitanju je trebao da se održi još prije dvije sedmice, ali je Mile Kovačević to odgodio. Zašto? Samo on zna!

 Možda im se i omaklo pa su zaboravili čelnici iz FSRS na ovo. Mjesec juli polako kuca na vrata, a FSRS mudro čuti.