XS
SM
MD
LG

Krajšumović kao Levandovski: Radnik u posljednjim sekundama savladao Banja Luku

Radnik slavio u Banja Luci

Derbi između Banja Luke i Radnika iz Bijeljine jedan je od najvećih koji Premijer ženska liga Bosne i Hercegovine i ženski fudbal u ovoj zemlji ima. U prethodna 22 meča po pravilu je bilo zanimljivo. Pamte se neke utakmice, ali ova koja je odigrana može se pamtiti jako dugo. 

Radnik je došao do treće pobjede u ovoj sezoni protiv Banja Luke i tako stigao do 30 osvojenog boda u ovoj sezoni i treće pozicije na tabeli, dok je Banja Luka ovim porazom, sada na minimalnim šansama za opstanak u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine, iako matematički još nije sve završeno.

Prvu šansu na utakmici imao je Radnik. Mitrović je prošla po lijevoj strani i uputila povratni pas za Radulović, koja je šutirala pored stative. Potom je gostujući tim imao priliku postići pogodak iz indirektnog udarca, koji je dosuđen za tim iz Bijeljine, no Markovićev šut zaustavila je Gvozderac i izbacila loptu sa gol linije. Prva šansa za Banja Luku bio je i pogodak nakon jednog kornera Babić je izbacila loptu iz svog peterca, ali je nju dočekala Cvijić i postigla pogodak za 1:0 i vodstvo domaćina. 

Nije dugo trebalo Radniku da izjednači, samo tri minuta kasnije Krajšumović je iskoristila svoje najjače sposobnosti - brzinu i postigla pogodak za 1:1. Banja Luka je u 25. minutu ponovo povela. Cvijić je direktno šutirala na gol iz slobodnog udarca i pogodila mrežu za novu prednost od 2:1. Do kraja prvog dijela igre Radnik je imao terensku inicijativu, ali nije uspio izjednačiti, pa se na odmor otišlo sa istim rezultatom.

U nastavku, Radnik je očekivano krenuo u presing i bio dosta bolji protivnik na terenu. Redale su se šanse preko Krajšumović, Njeguš i Radulović, ali pravo je čudo kako niti jedan njihov šut nije završio iza leđa Gvozderac. Ipak, u 65. minutu za Banja Luku nije bilo spasa. Očigledno Vesna Njeguš igra jednu od boljih sezona u svojoj karijeri, pa joj se može da postiže golove koje su za TV špice.

Sjajnim šutem sa oko 20 metara savladala je Gvozderac i tako vratila u igru svoj tim (2:2). A onda ne postoji bolji način da dođete do trijumfa, nego u sudijskoj nadoknadi. Tešić je poslala loptu prema Sofiji Krajšumović, koja još jednom ide u vele-slalom i postiže pobjedonosni pogodak za Radnik i erupciju slavlja gostujućeg tima i deseti trijumf ove sezone. 

ŽFK Banja Luka - ŽFK Radnik Bijeljina 2:3 (2:1).
Stadion: Krupa na Vrbasu.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Almasa Hodžić (Breza).
Pomoćnici: Nejra Ališpago (Sarajevo), Nevena Marković (Šekovići).
Žuti kartoni: Banja Luka (Jovanović, Savić).
Crveni karton: Helena Jovanović u 79. minutu (Banja Luka).

Banja Luka: Gvozderac, Selimović, Jandrić (od 76. Savić), Crnjak, Filipović, Krstić (od 63. Marjanović), Railić, Cvijić, Ljuština (od 46. Jovanović), Fedena, Vrhovac. 

Trener: Zoran Dimitrić.

Radnik: Babić, Lukić, Mitrović (od 63. Tešić), Blagojević, Krajšumović, Njeguš, Radulović, Stević, Stojanović, Marković, Stokanović.

Trener: Jelena Milović.

Igračica utakmice: Sofija Krajšumović (Radnik Bijeljina).


Modriča 0 : 6 Fortuna
Banja Luka 2 : 3 Radnik Bumerang
SFK 2000 7 : 0 Lokomotiva
Emina 3 : 0 Iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 18 17 1 0 52
2 Emina 18 14 1 3 43
3 Radnik Bumerang 18 10 0 8 30
4 Iskra 18 9 3 6 30
5 Lokomotiva 18 7 2 9 23
6 Fortuna 18 4 5 9 17
7 Banja Luka 18 3 3 12 12
8 Modriča 18 0 1 17 1