XS
SM
MD
LG

Sudar Fortune i Banja Luke: Sezona staje sat i po vremena u Živinicama

Sudar Fortune i Banja Luke

Premijer ženska liga Bosne i Hercegovine polako ulazi u završnicu, a do kraja sezone ostala su da se odigraju još tri kola. Prvak je poznat, to je SFK 2000 Sarajevo koji je još jednom odbranio titulu i došao do ukupno 19. titule prvaka države. Modriča će se preseliti u niži rang, a jedina nedoumica ostaje koja će biti druga ekipa koja ispada iz lige.

Fortuna je, barem za sada u najboljem položaju. Nakon 18 odigranih utakmica tim iz Živinica ima pet bodova više od zone ispadanja, gdje se nalazi ekipa Banja Luka, koja se takođe bori da zadrži status premijerligaša.

Upravo će ova dva tima sutra od 16:30 časova na gradskom stadionu u Živinicama odmjeriti snage. Fortuni je u ovom duelu dovoljan i neriješen ishod, jer će Banja Luka teško u posljednja dva susreta sa Modričom i SFK 2000 Sarajevom njih preteći na tabeli, bukvalno, to će biti nemoguća misija za izabranice Zorana Dimitrića. Banja Luku samo pobjeda bilo kojim rezultatom ostavlja u životu i nadu da mogu još da izbore opstanak u društvu najboljih.

Koliko treba čitati iz mečeva koje su odigrali do sada? Može se iz toga narezati dosta – svaki od ta tri meča ove sezone bio je uzbudljiv i nadahnut. Banja Luka je dobila dva duela, jedan u prvenstvu, jedan u kupu, a jednom su igrali neriješeno. Ali svaki novi meč je priča za sebe. U fudbalu nema prepisivanja, mada igračice ponekada iskopiraju dobar recept kada vide da on protiv nekog funkcioniše.

Čekanje najvažnije utakmice u sezoni može biti stresno. Mislite o detaljima koji mogu da budu važni, odlučujući. Kao da i sami izlazite na teren. Izgubite fokus. I eto, stigli smo do samog finiša sezone. Završnog čina, pretposljednje scene u Premijer ženskoj ligi BiH, sa jedinim pitanjem koji i vi znate. Kada igrate jedan ovaka duel, sve je moguće. Apsolutno sve. Tada sve statistike mogu da padnu u vodu, tada sve prognoze su obične šuplje priče. Jedno je sigurno, ukoliko Banja Luka ne pobjedi, definitivno ispada iz lige.

Dakle, ovo su istovremeno i “Igra prestola” i “Igre gladi”. Sezona će stati devedeset minuta, nakon čega će se mnogo toga znati, ili će nam se produžiti luda sezona na još dva kola.

Utakmicu će suditi dobro poznata Merima Čelik iz Sarajeva, a pomagaće joj Aida Jusufović iz Sarajeva i Nejra Ališpago takođe iz Sarajeva. Delegat utakmice je Alisa Merdanović iz Sarajeva, a posmatrač suđenja gospodin Dragan Vasiljević iz Doboja.


Lokomotiva 9 : 0 Modriča
Radnik Bumerang 3 : 1 Iskra
Fortuna 2 : 4 Emina
Banja Luka 0 : 10 SFK 2000
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 21 20 1 0 61
2 Emina 21 17 1 3 52
3 Radnik Bumerang 21 11 0 10 33
4 Iskra 21 10 3 8 33
5 Lokomotiva 21 9 2 10 29
6 Fortuna 21 5 5 11 20
7 Banja Luka 21 4 3 14 15
8 Modriča 21 0 1 20 1