XS
SM
MD
LG

Sjajan nastup džudista Famosa na Balkanskom prvenstvu

Džudisti Famosa imali su jako zapažen nastup u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine na juniorskom Balkanskom prvenstvu koje je ovog vikenda održano u Zvorniku.

Prvog dana prvenstva nastupili su Mila Petrović, Maja Bjelica i Vuk Elez. Nakon što je u prvom kolu bila slobodna, Mila Petrović je u drugom kolu savladala odličnu Turkinju iponom. U finalu je savladala reprezentativku Rumunije i tako se okitila titulom balkanske prvakinje.

Isto je učinio i Vuk Elez, koji je savladao reprezentativca Crne Gore, zatim Bugarske, te na kraju reprezentativnog kolegu Vučurevića za titulu prvaka.

Drugog dana takmičenja nastupio je i Igor Vračar, koji je odlično radio do finala, gdje je takođe dobro radio, ali je poražen od Vasilija Vujičića, reprezentativnog kolege.

- U svakom slučaju možemo biti presrećni sa dvije titule prvaka Balkana i jednom titulom vicešampiona. S obzirom na to da je Petrovićeva još uvijek kadetkinja, Vračaru prva godina juniora, a Elez je i dogodine junior, to nam daje za pravo da i u budućnosti očekujemo još bolje rezultate. Moram napomenuti i da je naš Savez, pod vodstvom predsjednika Ognjena Pavlovića pokazao da je sposoban organizovati takmičenja i na evropskom nivou, rekao je Željko Šiljegović, trener Famosa.

Tehnički organizator Balkanskog prvenstva, i to odličan, bio je Džudo klub Srpski soko.