XS
SM
MD
LG

Ajntraht predstavio Joveljića

Foto: eintracht.de

Crvena zvezda je i zvanično prodala mladog napadača Dejana Joveljića, danas je prošao medicinske preglede i zvanično predstavnjen potpisavši ugovor do 2024. godine sa Ajntrahtom iz Frankfurta.

Proteklih dana se spekulisalo o odlasku Dejana Joveljića iz Crvene zvezde, dva kluba su bila u igri i na kraju je pobedio Ajntraht. Nemci nisu objavili visinu transfera, ali se po našim medijima barata sa cifrom od 4 miliona u dve rate, plus 1 milion kroz moguće bonuse i procenat  10% od naredne prodaje. Joveljić će imati platu od 400 hiljada za prvu godinu koja će se povećavati iz sezone u sezonu. Posebno je zanimljiv taj bonus, kad Joveljić sakupi 20 nastupa nemci odmah uplaćuju 250 hiljada evra, sa 100 nastupa iznosi bonus od celog miliona.

Danas je Joveljić i zvanično predstavnjen a sportski direktor Fredi Bobić je rekao.

Dejan je jako dobar centarfor, ali može kvalitetno da igra i kao krilo. Naravno, još uvek je mlad i ima dosta da uči, ali smo optimistični da će se brzo prilagoditi životu u Frankfurtu. Nadamo se da ćemo imati dosta utakmica sledeće sezone u kojima će Dejan imati šansu da se dokaže“

U klubu su već dva srpska igrača Gaćinović i Kostić i samim tim Joveljiću bi trebalo biti lakše samo prilagođavanje i upoznavanje sa klubom.

Joveljić je već drugi mladi igrač koji ovog leta napušta klub, pre njega Crvenu zvezdu je napustio mladi  Aleksa Terzić i prešao u italijansku Fiorentinu.