XS
SM
MD
LG

Vlasenički veterani složni i van terena

Veterani FK Vlasenica su još jednom  pokazali da nisu složni samo na terenu, nego i van njega.

Iako je od početka godine organizovano  nekoliko akcija uređenja vlaseničkog Boračkog groblja, na kome su sahranjeni junaci iz svih ratova u prošlom vijeku, a posljednja je bila krajem aprila, obilne padavine u prethodnih mjesec i po doprinijele su tome da je i vegetacija bujnija, trava je počela da raste po stazama, spomen ploče su obrasle, pa je bilo neophodno da se ovaj prostor uredi. U dogovoru s predsjednikom  opštinske Boračke organizacije, desetak veterana je, po završetku radnog vremena, uzelo potrebni alat i, uprkos visokoj temperaturi, bacilo se na posao. Zahvalni smo opštinskoj upravi koja nam je obezbijedila dio materijala, potrebnog za rad, i osvježenje. Sličnu akciju planiramo ponoviti za mjesec dana, a nadam se da će nam se i naši sugrađani tada pridružiti, jer je ovo samo mali gest kojim odajemo  počast onima koji su ovdje sahranjeni“, istakao je Božidar Kurtuma, predsjednik vetrana FK Vlasenica.

Veteranima se u akciji pridružio i načelnik opštine.

„Ovi naši fudbaleri su još jednom pokazali da su sportisti, prije svega, dobri ljudi, a sigurno je da treba da budu primjer mnogima, ne samo po svojim rezultatima, nego po slozi i prijateljstvu koje među njima vlada. Za ovakve i slične akcije, uvijek će imati moju i podršku opštine, isto kao i za sportske aktivnosti koje organizuju“, kazao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Ekipu  koja je učestvovala u ovoj akciji činili su: Goran Deurić, Ranko Đurđić, Nenad Drakulić, Vlado Nikolić, Saša Кovačević, Vladimir Janjić, Dušan Stanimirović i Božidar Кurtuma, a pridružio im se i Nenad Mitrić, ratni-vojni invalid.